NOTÍCIES

10 preguntes freqüents sobre les assignacions a la universitat!

Categoria
Responem preguntes freqüents sobre les assignacions a la universitat! - Preparats.cat

S'acosten les assignacions de places de la Preinscripció Universitària i aviat sabràs si has pogut accedir al grau i a la universitat que vols! Consulta ja les dates de les assignacions de places.

Segurament, tens uns quants dubtes sobre aquest procés i avui t'ajudarem a resoldre'ls.

Responem preguntes freqüents sobre les assignacions a la universitat!

  1. Si tinc més nota que una altra persona, però aquesta ha posat el grau/universitat en 1a preferència, entrarà abans que jo? No! Encara que el sistema d'admissions intenti complaure al màxim l'ordre de preferències de tots els estudiants, sempre tindran preferència per accedir a un grau les persones que tinguin més nota, encara que l'hagin posat en preferències inferiors que d'altres.
  2. Si m'adono que m'agradaria canviar l'ordre de les assignacions un cop tancada la Preinscripció, puc fer alguna cosa? Sí, pots sol·licitar un canvi d'ordre de preferències, però has de tenir en compte que això tindrà conseqüències: passaràs a la cua de la llista d'admissions.
  3. Si m'accepten a la 1a preferència, podré esperar que em reassignin a una altra de les que he inclòs? No! Si t'accepten a la 1a preferència, el sistema entén que t'han assignat allò que prefereixes més i, per a tu, el procés d'admissió ja hauria finalitzat. Si et passa això, podries demanar un canvi de l'ordre de preferències, però tingues en compte les conseqüències que mencionem a la pregunta anterior.
  4. Si no entro al grau/universitat que vull a la 1a assignació de places, ja no hi ha res més a fer? No! Durant el procés d'admissions, tens diverses oportunitats d'accedir, així que no perdis l'esperança. Si no entres on volies a la 1a assignació de places, pots esperar a la segona i, fins i tot, a les següents assignacions de places.
  5. Si m'espero a la 2a assignació, perdo la plaça assignada a la primera? Si no millores la plaça, no perdràs la que et van donar a la 1a assignació. Si la millores, et quedaries amb aquesta nova plaça.
  6. Si tampoc m'agrada la plaça de la 2a assignació, què puc fer? Pots esperar a les següents assignacions de places, que es van publicant fins a finals de setembre o octubre. Com que moltes altres persones també volen millorar la seva assignació, algunes places es van buidant i per això hi ha oportunitats per accedir en altres que potser prefereixes més. Per poder esperar, hauràs d'activar el tràmit "Continuar en el procés d'assignació de places" al teu perfil d'Accés Universitat. Consulta les dates del tràmit.
  7. M'he de matricular de la plaça de la 2a assignació per no perdre-la? Arribat aquest moment del procés, sí que t'has de matricular si no vols perdre la plaça, mentre esperes a les reassignacions. Però no és obligatori.
  8. Si m'espero a les següents assignacions, començaré la universitat més tard? Depèn de quina plaça d'assignació acceptis, començaràs la universitat uns dies més tard que les persones que es van matricular al principi del procés. Però, si ja havies fet una matrícula a la 2a assignació de places, pots començar a anar a les classes com a "oient" per no perdre dies. Si et reassignen més endavant, ja podràs canviar d'universitat.
  9. Si ja m'havia matriculat a la 2a assignació i em matriculo a una altra universitat perquè m'hi reassignen, em tornaran els diners? Si fas el canvi entre una altra universitat que entra a la Preinscripció Universitària (universitats públiques catalanes i la UVic-UCC), et tornaran els diners abonats per la matrícula, excepte les taxes universitàries.
  10. Si he fet la Preinscripció Universitària mentre ja estudiava un altre grau universitari i m'accepten a una nova carrera, perdré la plaça de la qual ja estava fent? No! Un cop acceptat/da, pots decidir si en deixes una per l'altra o si fas dos graus universitaris a la vegada.

 

Resol dubtes amb l'Assistent d'Accés a la Universitat

Si el procés de les assignacions de places et resulta complicat, et recomanem ajudar-te i resoldre tots els dubtes que se't presentin en cada moment amb el nostre Assistent d'Accés a la Universitat. Aquest recurs et farà les preguntes pertinents perquè no et perdis cap pas i sàpigues què fer sempre!

Per utilitzar-lo, has de registrar-te a la nostra web, que és totalment gratuït i només et portarà 2 minuts!

Assistent d'Accés a la Universitat

 

Registra't a Preparats.cat!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
2 + 2 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.