NOTÍCIES

6 principis fonamentals sobre la professió de mestre

6 principis fonamentals sobre la professió de mestre

Has pensat a ser mestre/a? Gairebé segur que si t’ho has plantejat és perquè t’apassionen els nens i joves i segurament tens moltíssimes ganes de canviar el món que t’envolta. I, sí, una de les millors maneres és educant les pròximes generacions.

“Si els mestres senten i mantenen la passió per l’educació, els alumnes també la sentiran!” – Richard Gerver

Hem seleccionat 6 principis fonamentals sobre la professió de mestre. Si t’hi sents completament identificat/da i tens ganes d’assolir aquests reptes que té l’educació... no t’ho pensis més! Seràs un/a dels nostres mestres del futur!

1. Els nous mestres han de saber educar els infants i joves de manera que siguin capaços d’afrontar els canvis i els contratemps. Així els farem més valents!

2. Hem d’educar les noves generacions perquè siguin més crítiques amb tot el que les envolta. Si ho fem, les deixarem pensar per elles mateixes!

3. Els infants d’ara no són els mateixos de fa uns anys, així que l’educació ha d’evolucionar igual que ho fan la nostra societat i les noves tecnologies. Si tens idees per millorar-la, aplica-les!

4. Els professors han de ser els nous líders i mentors dels infants. Tots tenim un professor que ens ha canviat la manera de veure les coses i sempre li agrairem que ho hagi fet.

5. En un món divers, ple de colors i matisos, calen mestres empàtics, que sàpiguen posar-se a la pell dels altres i ensenyin a fer-ho als seus alumnes a través del seu exemple. Els mestres han d’ajudar els alumnes a despertar l’amor per allò diferent i, alhora, a respectar i estimar la seva pròpia diferència.

Hem d’avançar de ‘hem de tractar tothom igual’ a ‘tothom ha de ser ben tractat’ – Irene Puig

6. Ens cal un pensament creatiu, capaç de veure les coses de maneres diferents i d’imaginar mons possibles. I un pensament actiu capaç de deixar una societat millor, amb poder de transformació, amb persones compromeses amb el bé i el sentit comú.

Els alumnes són el nostre futur i els professors són els únics que poden guiar-los. Els mestres han de sentir que tenen la professió més important de totes!

 

Informació

Vols que et posem en contacte amb professorat o alumnat d'aquest grau o tens algun dubte? Només ens ho has de demanar!

Preparats.cat - Registre

 

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2019, podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
7 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.