NOTÍCIES

De què treballaràs si estudies ADE? Sortides professionals del futur!

De què treballaràs si estudies ADE? Sortides professionals del futur! - Preparats.cat

El grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) és un dels que té més demanda a tot Catalunya i, a més, és un dels que té una ocupabilitat més alta, ja que pràcticament la totalitat de l'alumnat troba segur una feina.

És una carrera que t’ofereix un ampli ventall de possibilitats i que et permet treballar en qualsevol departament d’una empresa, sigui del sector que sigui, en consultories i assessories, en entitats financeres ajudant en l’economia de casos particulars o, fins i tot, dins l’administració pública o el món de l'esport.

A més, si estudies un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) que hi estigui relacionat, pots convalidar fins a 60 crèdits! Això significa que podries estalviar-te de fer un any de la carrera!

Si t'interessa estudiar ADE, però encara tens dubtes, t'expliquem algunes de les feines que podries fer, però encara n'hi ha moltes més!

Sortides professionals d'ADE

 • Si t’agraden molt les matemàtiques i el càlcul, pots treballar perfectament en el departament de comptabilitat o de finances d’una empresa.
 • Si vols tenir més contacte amb les persones, també tens la possibilitat de treballar dins l’Àrea de Gestió del Talent o de Recursos Humans, per ajudar a treballadors/es perquè se sentin a gust i amb seguretat a la seva empresa, i solucionar els problemes laborals que tinguin.

 • Encara dins del món de l’empresa, pots treballar en la planificació i distribució de productes. Avui dia, el tema de la logística és molt important i que engloba moltes relacions internacionals!

 • Per poder garantir una bona comercialització dels seus productes i serveis, és molt important que les empreses tinguin un bon pla de màrqueting. Per tant, també pots fer tasques més relacionades amb el món del màrqueting i la publicitat.

 • Pots formar part d’una consultoria, realitzant estratègies i estudis de mercat que et demanin altres empreses, o bé, treballar en una assessoria per donar un cop de mà a altres empreses en temes de comptabilitat i fiscalitat..

 • Si t’apassiona l’esport, has de saber que el grau en ADE és un dels que et pot obrir més les portes per treballar en la indústria esportiva, tal com s’explica en aquest article de 2playbook.

 • I si ets una persona creativa, també pots ser emprenedor/a i crear la teva pròpia empresa, gràcies als coneixements adquirits durant el grau que garantiran que puguis prendre decisions importants en qualsevol àmbit.

Aptituds necessàries per estudiar d’ADE

Aquestes són algunes de les aptituds o qualitats que has de tenir si vols estudiar el grau en ADE. Si no les tens encara, tindràs l'oportunitat de millorar-les durant la carrera:

 • Un bon nivell d’anglès i, si pot ser, d’una quarta llengua, com el francès o l’alemany.
 • Un bon coneixement de les noves tecnologies.
 • Adaptar-te als canvis constants de l’entorn.
 • Saber treballar en equip, que és una competència clau per saber-se adaptar al context empresarial d’avui.

Si t'interessa en el món de l’administració i gestió de l’empresa, no dubtis en estudiar aquest grau i tingues present que tens un ampli ventall de sortides professionals i una alta ocupabilitat laboral. Si tens qualsevol dubte o vols parlar amb professorat o alumnes del grau, deixa un comentari i ens posarem en contacte amb tu per correu electrònic!

 Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una!

Registra't a Preparats.cat, la web de referència d'orientació universitària

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
3 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.