NOTÍCIES

Alternatives als graus de Salut amb més demanda

Alternatives als graus de Salut amb més demanda - Preparats.cat

Vols estudiar un grau de l'àmbit de la Salut que té molta demanda i una nota de tall molt alta com Medicina o Veterinària? Els efectes de la pandèmia de la Covid-19 han augmentat la demanda d'alguns d'aquests graus i han dificultat una mica més l'accés!

Hem cercat els graus i universitats que ofereixen un accés més assequible perquè no perdis l'esperança i puguis estudiar un grau de salut!

Alternatives a graus de Salut amb més demanda

  • Teràpia Ocupacional: és una professió sanitària i social, jove i poc coneguda però extraordinàriament necessària. A Catalunya, pots estudiar aquest grau a la UVic-UCC i també a l'EUIT de Terrassa. Als dos centres, la nota de tall del 2022 va ser un 5,000 perquè no es van omplir totes les places disponibles. Coneix més sobre la Teràpia Ocupacional en aquest article del Diari ARA o descarregant aquesta guia tan interessant de la UVic-UCC sobre la Teràpia Ocupacional.
  • Psicologia: també és un dels graus amb més demanda, però les notes de tall són més assequibles que les de Medicina o Veterinària. La nota a la majoria d'universitats supera el 9, però a la UVic-UCC va ser d'un 8,098 a la Preinscripció Universitària del 2022.
  • Fisioteràpia: aquest grau que et dona accés a treballar en centres sanitaris, esportius o centres d'educació especial, entre d'altres, oscil·la entre notes d'11 i 6. Entre les més baixes s'hi troben un 6,240 a la UAB, 6,707 a la URV o 7,078 al Campus Vic de la UVic-UCC.
  • Nutrició Humana i Dietètica: aquest grau també et permetrà treballar en hospitals, centres d'atenció primària, nutrició esportiva o, fins i tot, obrir la teva pròpia consulta! A la UB, la nota de tall arriba al 10,704, però en trobaràs de més baixes: 8,625 a la UdL, 8,212 a la URV i 5,348 a la UVic-UCC.
  • Infermeria: si vols estudiar Medicina, però no creus que puguis arribar a la nota, potser el grau en Infermeria és el que et pot fer més il·lusió; pots treballar en àmbit d'emergències, pediatria, cirurgia, centres de salut mental o rehabilitació, ONGs, escoles, entre molts d'altres! Hi ha fins a 18 centres de tot Catalunya que ofereixen el grau i la nota de tall més alta el 2022 va ser la de la UB, un 12,352. D'entre les notes més assequibles, hi trobem un 9,464 a la UPF, un 8,668 al Campus Vic de la UVic-UCC o un 8,367 al Campus Manresa de la UVic-UCC.

Què tenir en compte quan no pots entrar a un grau amb nota de tall molt alta?

  1. Qualsevol d'aquests altres graus que no són Medicina o Veterinària pertanyen a l'àmbit de la Salut i et permetran treballar alguns dels mateixos conceptes i treballar en alguns dels mateixos espais. No cal arribar a ser doctor/a o veterinari/ària per ajudar als altres!
  2. Si no pots entrar a un grau amb nota de tall molt alta, no és la fi del món: pots començar un d'aquests altres graus i demanar un trasllat d'expedient per canviar de grau l'any vinent! Això sí, contacta amb la universitat on vulguis acabar estudiant Medicina o Veterinària i demana quin altre grau universitari et permetria fer-hi el salt amb un trasllat d'expedient!
  3. Si entres a un grau que no és la teva primera opció, intenta tenir la ment oberta: potser t'acaba encantant el grau que has començat i no vols marxar!
  4. Quan acabis el grau, pots especialitzar-te en un munt de temes que et poden acostar a allò que realment vols fer, a través de màsters o postgraus.

Que tinguis molta sort! Si tens dubtes sobre l'accés a la universitat o sobre qualsevol d'aquests graus, envia'ns una pregunta!

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una!

Actualitzat a: 16/05/2023

 

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
2 + 6 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.