NOTÍCIES

Canvien les ponderacions de Selectivitat 2025 i 2026

Categoria
Canvien les ponderacions de Selectivitat 2025 i 2026 - preparats.cat
Publicat per: Redacció Preparats.cat

Tenim notícies sobre la Selectivitat dels pròxims dos anys, i és que canviaran algunes coses de les ponderacions del 2025 i del 2026

Si ara mateix fas 1r de batxillerat o si fas 4t d'ESO i et planteges fer batxillerat, aquests canvis t'afectaran!

Noves ponderacions 2025

Aquestes són les novetats i canvis de les ponderacions de 2025:

  • S'afegeix una nova assignatura a les ponderacions, Dibuix Tècnic Aplicat a les Arts Plàstiques i al Disseny, que s'introdueix el curs vinent al Batxillerat artístic. Ponderarà per accedir a més de 80 graus universitaris (la majoria dels àmbits d'arquitectura, disseny i comunicació), gairebé a la meitat puntuant un 0,2!
  • Més assignatures de l'àmbit artístic passen a ponderar 0,2 en comptes de 0,1: és el cas de Dibuix Artístic, Fonaments Artístics, Disseny i també Dibuix Tècnic, que puntuaran 0,1 a una quinzena de carreres. Això també passa amb Ciències Generals, que puja de nivell respecte a ponderacions en 13 graus.
  • Hi ha canvis peculiars, com en el cas del grau en Fisioteràpia, en el qual s'introdueix com a matèria que pondera 0,2 Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials.
  • Els graus en Comunicació Audiovisual i en Publicitat i Relacions Públiques també hi guanyen, ja que se'ls afegeixen assignatures que ponderen 0,2.

Canvis a les ponderacions 2026

Les ponderacions 2026 també canvien, però diferència del 2025, es redueixen:

  • Als graus de l'àmbit de la comunicació sí que s'ampliarà el nombre d'assignatures que hi ponderen, però, en canvi, a Sociologia es redueixen molt.
  • Disseny i Dibuix Tècnic Aplicat a les Arts Plàstiques i al Disseny desapareixerà de les ponderacions de molts graus.

 

Si ja t'has matriculat de Batxillerat pel curs vinent i aquests canvis t'afecten de tal manera que t'agradaria canviar les matèries que has escollit, tindràs 30 dies des de l'inici de curs per sol·licitar modificacions.

Font: Unportal

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
1 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.