NOTÍCIES

Suspendre una assignatura i presentar-se a la Selectivitat: un canvi positiu?

Categoria
Suspendre una assignatura i presentar-se a la Selectivitat: un canvi positiu del sistema educatiu? - Preparats.cat

Recentment, s'ha conegut un nou canvi al sistema educatiu: a partir d'ara, l'alumnat de 2n de batxillerat podrà suspendre una assignatura sense haver de repetir-la i presentar-se a la Selectivitat igualment. Repetir curs tampoc serà obligatori, tant a primària com a secundària. Aquesta novetat ha generat un gran debat social entre persones que creuen que és positiu per no dificultar encara més l'evolució dels i les alumnes que tenen dificultats, i d'altres que pensen que això només fa que empobrir la qualitat acadèmica dels i les joves.

Aquest canvi s'ha aprovat en un reial decret del govern espanyol. La ministra d'Educació, Pilar Alegría, defensa la mesura dient que el fet que el 30% d'estudiants espanyols hagin repetit curs alguna vegada és molt preocupant. A més, Espanya és el país amb més repetidors a l'ESO de tota l'OCDE i la taxa d'abandonament d'estudis de tot el conjunt de l'Estat és del 16%. Ajudarà a millorar les dades aquesta nova mesura?

Repetir curs no serà obligatori

Els canvis ja s'aplicaran aquest mateix curs 2021-2022:

  • A primària, repetir curs serà molt excepcional.
  • A l'ESO, es podrà passar de curs amb una assignatura suspesa, sempre que el professorat ho cregui convenient
  • Al Batxillerat, només es podrà suspendre dues assignatures per passar de 1r a 2n curs. Per obtenir el títol, es necessitarà tenir aprovades totes les assignatures de 1r i 2n, però, excepcionalment, el professorat podrà decidir que l'alumne/a amb màxim una assignatura suspesa, obtingui el títol igualment.
  • En el cas dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, serà imprescindible aprovar tots els mòduls per obtenir el títol.

Si suspens una assignatura, podràs fer la Selectivitat

Com hem dit, es podrà obtenir el títol de Batxillerat encara que s'hagi suspès una assignatura, de forma excepcional i amb l'aprovació del professorat del centre de secundària. Per tant, ens podríem trobar en la situació d'estudiants de batxillerat que facin la Selectivitat sense tenir-ho tot aprovat. Això podria facilitar molt la situació a persones que els costa molt una assignatura en particular i premiarà l'avaluació continuada. A la vegada, però, també encén el debat de si els i les estudiants haurien de començar la universitat sense tenir-ho tot aprovat, i si això és discriminatori vist l'alumnat que sí que ho ha aprovat tot. Des d'aquest punt de vista, s'atacarien valors com l'esforç o el mèrit.

A tu què et sembla aquest canvi del sistema educatiu? Creus que és just i que t'afavoreix? Creus que no s'hauria d'optar per aquesta opció perquè és un retrocés per la qualitat acadèmica? Digues la teva als comentaris!

Font: 324 i Diari ARA

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una!

 

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
1 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.