NOTÍCIES

Com funcionen els graus universitaris?

Categoria
Com funcionen els graus universitaris?

Ets nou al món universitari? Potser et sembla que no te’n sortiràs, però si vols estudiar un grau a qualsevol universitat de Catalunya, n’aprendràs molt ràpid! T’expliquem tot el que necessites saber abans de decidir-te pels teus futurs estudis i universitat. com-funcionen-els-graus-a-la-universitat-ok

•Pla Bolonya ha afavorit que un estudiant de grau oficial de l'Estat espanyol tingui la mateixa preparació que un de qualsevol altre país de la Unió Europea, l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES). Un cop finalitzat el grau, l’estudiant es converteix en ‘graduat universitari’.

•Els graus, postgraus i màsters ‘propis' no tenen la mateixa qualificació arreu del món. Aquells anomenats ‘oficials’ sí que acreditaran la teva formació vagis on vagis.

•La majoria dels graus es divideixen en 4 cursos acadèmics i la mesura que has de recordar són els crèdits ECTS. Un grau de 4 anys tindrà sempre 240 crèdits (cada crèdit correspon a 25 hores de treball dels estudiants entre classes, treball a classe i estudi). Per tant, cada curs tindrà 60 crèdits. Entendràs del tot el tema dels crèdits quan comparis els plans de treball dels graus, i és que cada assignatura ‘val’ un nombre de crèdits o un altre.

•El preu per crèdit de cada grau (diferent segons la universitat) multiplicat pel nombre total de crèdits del grau significarà el preu total de la matrícula dels 4 anys de grau. Per exemple, a la universitat X el preu per crèdit del Grau en Psicologia és de 40,73€ → Matrícula d’un curs: 40,73 x 60 = 2.443,80€ → Matrícula del grau sencer: 40,73 x 240 = 9.775,20€

•Als preus d’alguns graus se’ls han de sumar unes taxes que no porten incloses: una quantitat d’aproximadament uns 100€ (variable segons el centre) per cobrir la utilització que l’estudiant farà de les instal·lacions o l’assegurança mèdica davant possible incidents.

•Segons cada universitat, els cursos es dividiran en trimestres o quadrimestres.

 

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
3 + 3 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.