NOTÍCIES

Com funcionen les assignacions i reassignacions de places de la universitat?

Categoria
Com funcionen les assignacions i reassignacions de places de la universitat? - Preparats.cat

Ara que ja tens les notes de la Selectivitat, segurament, tens un bon embolic per entendre com funcionen les assignacions i reassignacions de places de la universitat... oi? No és un procés fàcil d'entendre a la primera, però volem explicar-te'l perquè et quedi ben clar i no tinguis cap dubte!

Com funcionen les assignacions i reassignacions?

Es publiquen sempre al web d'Accés Universitat i et pots trobar en les següents situacions:

 • A la 1a assignació, t'assignen una plaça entre la teva 1a i 8a opció. Poden passar diverses coses:
  • Que t'assignin a la teva 1a opció. Per a tu, ha acabat el procés de Preinscripció Universitària i ja et podràs matricular en les dates que et digui la universitat en qüestió.
  • Que t'assignin entre la 2a o 8a opció. Poden passar 2 coses:
   • Que decideixis acceptar i matricular-te a la plaça assignada. Per fer-ho, has d'activar el tràmit d"Assignació definitiva".
   • Que no t'agradi la plaça i decideixis esperar a la 2a assignació. En aquest cas, no t'has de matricular i només has d'esperar a la 2a assignació sense activar cap tràmit. No perdràs la plaça assignada!
 • A la 2a assignació, poden passar diverses coses: que millori l'assignació o que no variï. Mai pot empitjorar!
  • Si la plaça assignada t'està bé, ja podràs matricular-te a la universitat.
  • Si vols esperar per veure si millores encara més, hauràs de matricular-te a la universitat assignada per no perdre'n la plaça i activar el tràmit de "Continuar en el procés de reassignació de places". En aquest cas, hauràs d'esperar a les diverses reassignacions de places per veure si millores. Mentre esperes, com que t'has matriculat a la plaça assignada, fins i tot pots començar a anar a classe. Si en alguna reassignació millores la plaça, hauràs de fer la matrícula a la nova universitat i se’t retornaran els diners de la matrícula feta anteriorment, excepte les taxes, sempre que el canvi que facis sigui a una universitat pública catalana o la UVic-UCC.

Com s'activen els tràmits?

Els tràmits d"Assignació definitiva" i "Continuar en el procés de reassignació de places" estan actius només en certes dates al web d'Accés Universitat, que pots consultar a la nostra agenda.

Què més he de saber?

 • A la 2a assignació o a alguna reassignació, la plaça assignada pot quedar-se a la mateixa que a la 1a assignació o millorar. Mai pot baixar!
 • Si has demanat la verificació de la qualificació o la nova correcció d'algun examen de la Selectivitat, seguiràs dins del procés de Preinscripció Universitària que ja has començat. Això és així perquè els resultats de les revisions es publiquen abans de a 1a assignació de places! Per tant, demanar la revisió no implica haver de fer la Preinscripció en convocatòria extraordinària.

Ara tens més clar el procés d'assignacions i reassignacions? Esperem que ja no sigui un embolic per a tu!

Moltíssima sort!

Preparats.cat - Registre

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2019, podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals