NOTÍCIES

Com funcionen les notes de tall?

Categoria
Com funcionen les notes de tall? - Preparats.cat

La nota de tall és la relació entre el nombre de places d’una titulació i el nombre d’alumnes que la demanen. No és una nota que decideixin les universitats. Per exemple, si s’ofereixen 30 places a un grau d’una universitat i hi ha 20 persones que hi sol·liciten plaça, s’agafa en primer lloc l’estudiant amb millor nota, després el següent i així successivament fins arribar a l’estudiant número 20. La nota de l’estudiant número 20 serà la nota de tall d’aquest curs.

Les notes de tall del curs 18-19 no se sabran fins l’última setmana de juliol, tot i que la nota de l’any anterior pot servir de referent, ja que no solen variar massa d’un curs a l’altre.

Per què un mateix grau té notes de tall diferents en funció de la universitat on s’imparteix?

La variació entre les notes de tall s’explica per l’oferta i la demanda. Un grau pot ser més demandat a una universitat, per exemple, per a seva ubicació. Hi ha més massa crítica de gent a Barcelona i, per tant, un grau a una universitat de Barcelona tindrà més demanda que el mateix grau en una universitat ubicada a una ciutat més petita o més allunyada de la capital. També pot influir el preu: per exemple, una universitat que ofereix el grau a preu públic tindrà més demanda que una universitat que ofereix el mateix grau a preu privat o semi privat.

Això no vol dir que una universitat amb nota de tall més alta ofereixi uns millors estudis, sinó que per circumstàncies diverses com poden ser la ubicació, el preu, el número de places que ofereix o la reputació, aquesta universitat és més sol·licitada que una altra.

Si vols triar la millor opció, mira el pla d’estudis de cada grau a diferents universitats, ves a fer una visita guiada per les seves instal·lacions i serveis, valora el rati d’alumnes per classe, les possibilitats que et dona la universitat de fer una estada a l’estranger, el volum de pràctiques que faràs, etc. Aquestes coses poden tenir més valor que una nota de tall molt alta.

Però sobretot, no deixis que t’atabalin totes aquestes xifres! Analitza bé totes les opcions, marca’t uns objectius i esforça’t per aconseguir el que vols.

Registra't a Preparats!

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2018 podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
18 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.