NOTÍCIES

Com ha afectat la Covid-19 a l’educació secundària?

Categoria
Com ha afectat la Covid-19 a l’educació secundària? - Preparats.cat
Publicat per: arnau.casas

Aquest curs estarà marcat per la pandèmia de la Covid-19, però no serà un impediment per continuar estudiant i fent classe. La situació de crisi sanitària que estem vivint ha fet que els centres educatius hagin pres un seguit de mesures que, força sovint, estan afectant el dia a dia dels adolescents a l’hora de continuar amb els seus estudis.

Per saber com viu l’alumnat de secundària aquestes mesures, hem fet una enquesta a través d’Instagram Stories i n’hem extret les respostes més freqüents.

Com han influït les mesures de la Covid-19 a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles?

  1. A diferència d’altres cursos, aquest any el professorat va més ràpid a l’hora d’explicar les matèries i, els i les estudiants reclamen una reducció del temari perquè no tenen temps de fer tota la feina.
  2. Les classes telemàtiques han estat una molt bona solució per no aturar el curs, però és cert que moltes persones creuen que els dificulta l’aprenentatge, és a dir, no entenen tot el que expliquen els professors/es.
  3. Tal i com està anant el curs i la situació de crisi sanitària, l’alumnat de batxillerat i cicles té dubtes de si estarà preparat per afrontar la selectivitat l’any que ve.
  4. Els i les joves troben a faltar la interacció social i la rutina d’anar al lloc de l’estudi que, fent les classes de forma virtual, es perd. Creuen que la relació amb els companys/es i el professorat és molt important per aprendre.
  5. La mascareta és obligatòria per a tothom a l’hora d’accedir als centres educatius, però el fet de no poder llegir els llavis dificulta la comunicació.

 

Malgrat tot, l’alumnat de secundària també ha pogut extreure aspectes positius d'aquesta situació:

  1. Han tingut més temps per pensar i reflexionar en ells/es mateixos i, han compartit més moments amb la família gràcies al fet de poder estar més temps a casa.
  2. A l’hora de fer la feina, han après a treballar amb més autonomia i espavilar-se pel seu compte. L’autoaprenentatge és un concepte molt important en el futur dels estudiants.
  3. Les classes virtuals han demostrat que el sistema educatiu està avançant cap a un model digital. En pocs anys, la semipresencialitat serà molt més freqüent en els nostres estudis.

 

Estudiar des de casa dificulta la interacció amb els companys/es de classe i el professorat, però aquesta pandèmia mundial ens ha demostrat que estem capacitats i capacitades per fer classes de forma virtual. És important que ens hi anem acostumant, ja que aquest model serà cada vegada més freqüent en l’àmbit educatiu.

Recorda que si et sents molt incòmode amb el que està passant i no veus forma d’acabar bé el curs, has de parlar amb el professorat del teu centre. Parlant, la gent s’entén, i de ben segur que trobareu una fórmula que funcioni per a tothom!

 

 

 

Preparats.cat - Registre

 

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una!

 

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
15 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.