NOTÍCIES

Coronavirus: classes, Selectivitat... Què està passant?

Categoria
Coronavirus: classes, Selectivitat... Què està passant? - Preparats.cat

Aquests dies, està arribant molta informació sobre els efectes del Coronavirus a les classes, tant en l'ambient preuniversitari com universitari. Fem-ne un resum per evitar rumors i dubtes!

Ara mateix, la situació a Catalunya es complica amb alguns focus importants com els d'Igualada, i el Govern ha respost amb el tancament total de totes les escoles, instituts i universitats del país. Aquesta mesura provoca que molts de vosaltres tingueu incertesa de què passarà en qüestió d'exàmens, treballs i avaluacions.

El tancament de centres educatius té previst durar quinze dies, però no es descarta que pugui durar més. Tot i això, cal recalcar que no són unes vacances. Quedar-se a casa no és una opció, és una prioritat i un acte responsable. És molt important fer cas a les autoritats sanitàries i limitar la vida social.

Què passarà amb la Selectivitat?

La pregunta del milió que segur que us genera una mica d'angoixa! Els Sindicats d'Estudiants estan demanant la suspensió de la Selectivitat i proposen que la nota de batxillerat sigui la d'accés a la universitat. Recordeu que això només és una proposta i que la Secretaria d'Universitats no ha pres cap decisió al respecte. 

Què passarà amb les classes?

De moment, el que sabem amb seguretat és que tot l'alumnat de Catalunya no anirà als centres durant mínim 15 dies. Els instituts ja estan treballant per assegurar que tots vosaltres seguiu el vostre ritme de treball. 

El nostre consell és que feu cas dels vostres centres i professorat i que seguiu treballant amb tot el material que us facilitin. Un gran error seria assumir que el curs s'ha acabat!

A les universitats també han suspès les classes presencials, però se segueix l'activitat mitjançant eines digitals.

Esperem poder donar-vos noves notícies ben aviat!

Principals mesures de prevenció i seguretat:

  1. Segons el Govern de la Generalitat, el més responsable és evitar el contacte amb altres persones i reduir la vida social al màxim. No s'ha de sortir de casa si no és imprescindible!
  2. No és recomanable anar a llocs amb grans volums de gent. Ja s'està produint el tancament de grans zones comercials, gimnasos, locals d'oci, pistes d'esquí i establiments que no siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l'alimentació.
  3. Evitar el contacte amb persones majors de 65 anys, persones amb malalties cròniques i/o pluripatologia (hipertensió, diabetis, mallitus, insuficiència renal, malalties cardiovasculars, càncer, MPOC, etc) i persones amb immunosupressió congènita o adquirida (també inclosa per medicaments).
  4. Si necessiteu sortir, millor fer-ho en espais molt oberts. Això sí, s'ha d'evitar socialitzar amb altres persones i hem de mantenir-nos com a mínim a 1 metre de distància i rentar-nos les mans constantment.

Per a més informació actualitzada sobre les mesures socials i sanitàries, consulteu el web de la Generalitat.

Preparats.cat - Registre

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2020, podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
5 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.