NOTÍCIES
Crea una mentalitat positiva per estudiar millor!
Ara que comença el curs és molt important crear una mentalitat positiva per estudiar millor! Tens clar que l'any que ve vols anar a la universitat i saps que has de treure bones notes per aconseguir-ho? Doncs és el moment de canviar pensaments negatius i mentalitzar-te per tenir èxit i obtenir tot allò que vols!
Crea una mentalitat positiva per estudiar
Potser no te n'adones, però tot el que penses i com et valores respecte als estudis, pot influir en les notes que treus! És a dir, si tens pensaments negatius abans de començar una nova assignatura o de fer un examen, això pot afectar els teus resultats.
Et sonen algunes d'aquestes frases? Pot ser que te les diguis a tu mateix/a?
- "Se'm dona fatal fer exàmens."
- "M'esforço molt, però mai trauré tan bones notes com X persona."
- "Mai he sigut bo/na en mates i per això ni em plantejo fer X carrera."
- "Estudiar no és per a mi, mai podré entrar a la universitat."
Si t'identifiques amb aquestes afirmacions, és moment de fer un canvi cap a una mentalitat positiva! T'has plantejat que, potser no et veus capaç d'alguna cosa perquè encara no l'has ni començat? O perquè potser tens una tendència a ser molt dur/a amb tu mateix/a?
El millor que pots fer en aquestes situacions és tallar la negativitat d'arrel: cada vegada que et vingui un pensament d'aquest estil, elimina'l de la teva ment i converteix-lo en una afirmació més positiva. Així podries canviar les frases negatives anteriors:
- "Fins ara, els exàmens no han sigut el meu fort, però puc provar nous mètodes d'estudi que potser em funcionen millor."
- "Aquest any m'esforçaré més i intentaré no comparar-me amb altres persones."
- "Si vull entrar a X carrera, les mates són el meu objectiu d'aquest any i milloraré les meves notes per aconseguir-ho."
- "Ja m'he enfrontat a coses complicades. I aquesta també l'aconseguiré!"
En aquest sentit, també es parla de passar d'una mentalitat fixa a una mentalitat de creixement. La primera fa que valoris les habilitats com una cosa que es té o no, que se't donen bé o fatal, i sembla que no hi hagi marxa enrere ni solució. Et fa pensar coses com "Mai podré dibuixar bé". En canvi, la segona, t'ajuda a veure les teves habilitats com un projecte en constant canvi i a pensar coses com "Encara no se'm dona bé dibuixar, però he de seguir practicant i ho aconseguiré". Fixa't en com canvia la frase quan li afegeixes un "encara": et dones a tu mateix/a l'oportunitat i el temps per aconseguir-ho, en comptes de donar per fet que mai hi arribaràs!
La importància de l'educació emocional i positiva des de petits
Òbviament, per canviar tota la teva mentalitat després d'anys de pensar d'una manera més fixa, et farà falta pràctica. Però, al cap d'un temps, veuràs que deixaràs de dubtar de les teves habilitats davant d'un nou repte, assignatura, hobby... És per això que és super important que l'educació a les escoles i als instituts ja incorpori en les dues etapes l'educació emocional i exercicis per afavorir la mentalitat positiva.
A la comarca d'Osona, al municipi de Roda de Ter, s'ha començat un projecte que vol donar un cop de mà a l'alumnat d'ESO perquè pugui combatre les mentalitats fixes i negatives i començar a pensar d'una forma més positiva. Aquest projecte es diu Hallenges i està liderat per Elisenda Tarrats, professora i investigadora de la UVic-UCC. És un programa pilot que pretén acompanyar-los des del primer curs i durant tota l'ESO i que els donarà tècniques per millorar l'autoestima, l'autorealització, la resiliència, etc, a més de fer créixer les soft skills que les empreses valoraran molt quan els toqui buscar feina, com el treball en equip, el lideratge, la intel·ligència emocional, etc.
Tant de bo ens haguessin educat a tots i a totes per ser més positius des de fa molts anys, oi? Però quina bona notícia que comenci a fer-se realitat!
Si et registres a Preparats.cat rebràs una newsletter amb les notícies i novetats més importants sobre la Selectivitat, els graus universitaris i les universitats. I també entraràs en un Sorteig d'un Apple Watch SE! A què esperes per accedir a tota l'orientació universitària?
- Inicia sessió o registra't per fer comentaris.
Registra’t
Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.