NOTÍCIES

Faràs la Selectivitat? Hi ha novetats a les ponderacions del 2020!

Categoria
Faràs la Selectivitat? Hi ha novetats a les ponderacions del 2020! - Preparats.cat

Faràs la Selectivitat al 2020? Aquesta notícia t'interessa moltíssim, ja que s'ha modificat la taula de ponderacions a partir d'aquest curs! Això vol dir, que, en molts casos, podràs escollir entre més assignatures específiques que abans i, en d'altres, tindràs un ventall molt reduït. Depèn de cada grau i t'ho volem explicar perquè sàpigues com organitzar-te i quines assignatures triar!

Què ha canviat a les ponderacions del 2020?

Si fas un cop d'ull a l'antiga taula de ponderacions del 2019 i la compares amb la del 2020, veuràs que al nou llistat s'ha reduït dràsticament el nombre d'assignatures de la Fase Específica que ponderen 0,1 a la nota final de les PAU. Pel contrari, en alguns graus s'ha augmentat considerablement el nombre de matèries que ponderen 0,2, que és la ponderació més alta.

Quines assignatures hi han guanyat o hi han perdut?

  • Últimament, l'estrella del debat és Història de la Filosofia: es va decidir eliminar-la de la Fase General de la Sele i va passar a la Fase Específica. Ara bé, a les ponderacions del 2020, la tenen en compte a un munt de graus, en concret, 256.
  • Ciències de la Terra i del Medi Ambient s'ha vist molt perjudicada, ja que ha passat de ponderar a 510 graus a fer-ho a 164!
  • Matemàtiques es manté forta, ja que segueix essent la matèria que pondera a més graus: més de 500!

Quina estratègia utilitzar per triar assignatures de Sele?

Els canvis han afectat a cada grau individualment, ampliant o disminuint l'oferta d'assignatures de la Fase Específica. Volem parlar-te d'alguns dels graus més comuns i oferir-te una estratègia per escollir les assignatures que pots matricular a les PAU:

Important

Recorda que, des de fa dos cursos, les úniques matèries comunes d'opció que es poden escollir a la Fase General són: Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Llatí i Fonaments de les Arts. Aquestes, però, també ponderen a la Fase Específica sempre i quan treguis una nota de 5 o superior! Per tant, és important fer un cop d'ull a les ponderacions abans d'escollir aquesta matèria, ja que si també pondera al grau que vols estudiar, podria afavorir-te i molt!

  1. Fisioteràpia: desapareixen totes les assignatures que ponderaven 0,1, però ara hi ha més oferta de 0,2 per escollir: Biologia, Física, Història de la Filosofia i Matemàtiques! Aquesta última, pots escollir-la a la Fase General i et ponderarà a l'Específica.
  2. Mestre/a d'Educació Infantil: ja no es pot escollir cap matèria de 0,1, però augmenten fins a 15 les que ponderen el doble! A més, hi ha assignatures de tots els tipus de batxillerat!
  3. Periodisme: quina davallada! Abans, podies escollir entre 20 assignatures de 0,1 o 0,2. Ara, només pots triar entre 9 assignatures que comptaran 0,2: Cultura Audiovisual, Geografia, Grec, Història de la Filosofia, Literatura Catalana, Literatura Castellana, Llatí, Matemàtiques i Matemàtiques aplicades a les CC.SS. Pots triar una de les 3 últimes d'aquesta llista com a matèria comuna d'opció de la Fase General.
  4. ADE: ha passat gairebé el mateix que a Periodisme. Passem de 19 assignatures a només 8! Són Biologia, Economia de l'Empresa, Geografia, Física, Història de la Filosofia, Química, Matemàtiques i Matemàtiques aplicades a les CC.SS. Pots escollir una de les 2 últimes com a matèria comuna d'opció!

Si tens algun dubte sobre quina estratègia escollir segons el grau que vols cursar, envia'ns el teu dubte a Preguntes i Respostes!

 
Preparats.cat - Registre

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2020, podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
5 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.