NOTÍCIES

Jesús Prujà parla de la Selectivitat i Preinscripció Universitària 2022

Categoria
Jesús Prujà parla de la Selectivitat i Preinscripció Universitària 2022 - Preparats.cat

Aquest dimarts 31 de maig, la UVic va rebre la visita del Dr. Jesús Prujà, el cap de l'Oficina d'Accés a la Universitat de Catalunya. Va fer una conferència en la qual va explicar com funcionen l'accés i l'admissió a la universitat o, en altres paraules, la Selectivitat i la Preinscripció Universitària!

Jesús Prujà va recordar totes les complicacions que hi va haver per fer les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) durant la pandèmia de la Covid-19, però que, tot i això, es va poder celebrar. Va dir que la Selectivitat del 2022 es farà "amb total seguretat" i que qui vulgui podrà portar mascareta, però ningú hi està obligat. El cap de l'Oficina també va recordar la importància d'estudiar i treure bones notes des de 1r de batxillerat, ja que molts alumnes no són conscients que fins i tot els primers exàmens afectaran la seva nota d'accés a la universitat. També va reiterar que estan insistint perquè l'assignatura de Filosofia torni a introduir-se a la Fase General i que es pugui triar entre aquesta o Història, com abans del canvi aplicat el 2018.

Curiositats de la Selectivitat

Prujà va voler insistir en alguns detalls de les PAU que, sovint, els estudiants i els instituts obliden:

  • A les PAU no es pot fer servir el típex. Si un vigilant d'aula enganxa un estudiant utilitzant-lo, li pot posar un zero!
  • No cal que t'examinis de la mateixa llengua estrangera que has fet al batxillerat. Per exemple, si has fet anglès, però parles en francès amb la família, pots escollir aquesta altra llengua.
  • A la Fase Específica no compten les 2 assignatures en les quals treus més bona nota, sinó les que, un cop ponderades, sumen més!
  • Si no pots arribar a la Selectivitat per algun contratemps (accident, mort d'un familiar, trànsit, etc) és important recollir alguna prova o evidència (informe mèdic, fotografies, etc). Un cop la tinguis, hauràs de presentar-la al tribunal del centre on havies de fer els exàmens i t'adjudicaran una altra data per fer-los.

Consells i aclariments sobre la Preinscripció Universitària

El cap de l'Oficina va parlar sobre les PAP de CAFE, que aquest any no es fan a causa de les restriccions de la pandèmia: "Esperem que l'any que ve ja no es facin". I també va donar la seva opinió sobre si creu que les notes de tall pujaran o no, tot i que és molt difícil de preveure: "Les d'Infermeria pot ser que baixin perquè aquest curs hi haurà més places disponibles". Tot i això, recorda que hi ha molts graus amb nota superior de 13 perquè només s'ofereixen entre 20 i 30 places.

A banda d'això, va recordar 3 coses molt importants sobre la Preinscripció Universitària:

  • És crucial pensar bé en quins graus i universitats posaràs a la llista de preferències. Per anar bé, cal posar opcions a les quals estàs disposat/da a matricular-te, però tenint en compte que potser no entres a cap de les teves primeres preferències i que has de tenir en compte altres universitats.
  • En cas d'empat entre diverses persones que tenen la mateixa nota i volen entrar al mateix grau, entraran totes!
  • Evitar al màxim fer la Preinscripció a última hora, ja que tens tot un mes per fer-la: "Se m'acudeixen mil coses millors a fer abans que fer la Preinscripció l'últim dia a les dotze de la nit. Però cada any passa, per molt que ho repetim." 

 

Nosaltres també el vam entrevistar i li vam fer 3 preguntes que segur que t'interessaran:

@preparatsuni El Cap de l’Oficina d’Accés a la Universitat ens respon algunes preguntes🎙 🙌 #preparatsuni #universitat #selectivitat #Catalunya #fyp ♬ Ke$ha - Die Young - 辰歌

 

Tens algun dubte sobre la Selectivitat o la Preinscripció Universitària? Envia'ns una pregunta i t'ajudarem!

Registra't a Preparats.cat!

 

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
1 + 19 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.