NOTÍCIES

Per què van pujar tant les notes de tall del 2020?

Categoria
Perquè van pujar tant les notes de tall del 2020? - Preparats.cat

Si bé és cert que cada any hi ha carreres que, per accedir-hi, es necessita una nota de tall més alta que en anys anteriors, aquest curs ha pujat de manera generalitzada la nota per estudiar a totes les universitats catalanes.

Lluís Baulenas, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), explica en una notícia al diari ARA que l’augment de les notes de tall del 2020 es deu a dues raons:

  1. La nota mitjana de l’expedient acadèmic dels estudiants de batxillerat ha pujat una dècima respecte l’any passat, del 7’41 al 7’51.
  2. Hi ha hagut un increment d’alumnes que van fer la selectivitat i, d’estudiants de fora Catalunya que tenen interès en estudiar a les universitats del país. La demanda a les universitats catalanes ha estat de 3.292 alumnes més que el curs anterior.

Augment de les preinscripcions

L’inici dels curs 2020-2021 ha establert una xifra rècord de preinscrits a la universitat i, ja són moltes les carreres en les que la nota de tall supera els 13 punts:

  • Aquest curs s’han preinscrit a la universitat 54.936 persones, 7.377 més que en l’any anterior.
  • 7 de les 10 notes de tall més altes superen els 13 punts, quan al 2019 eren només dues.
  • El doble grau de Física i Matemàtiques es manté, per novè any consecutiu, com el grau universitari amb la nota de tall més elevada.
  • Del total de preinscrits, 44.588 alumnes han aconseguit plaça, el que representa un 81’16%.
  • Només el 61% dels inscrits aquest curs han aconseguit entrar a la universitat en la seva primera preferència.

Mai sabrem amb total certesa què va passar el curs passat, però si les notes mitjanes d’expedient de batxillerat van pujar, vol dir que l’alumnat s’hi va esforçar més. Per tant, us recomanem que aquest curs, preveient que serà més complicat degut a la Covid-19, treballeu al màxim per treure les millors notes possibles.

 

Preparats.cat - Registre

 

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
6 + 3 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.