NOTÍCIES

Els 3 nous batxillerats per qui no vulgui anar directe a la Universitat

Categoria
Els 3 nous batxillerats per qui no vulgui anar directe a la Universitat

Actualment, el batxillerat està enfocat a superar les temudes Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Tot i això, 3 de cada 10 estudiants de batxillerat decideixen no anar a la universitat i prefereixen agafar el camí de la Formació Professional. Per a aquest alumnat, el Departament d'Educació ha dissenyat tres nous batxillerats per evitar es desmotivin i abandonin els estudis. Aquests batxillerats també poden ajudar a canviar la immerescuda fama dels Cicles Formatius i que es considerin una sortida de primera categoria!
Les tres noves modalitats de batxillerat seran:

  • Les assignatures de batxillerat en 3 anys 

Consisteix en que quatre instituts de Barcelona imparteixin un batxillerat de tres anys, de manera que les assignatures es repartiran els tres cursos i no en els dos actuals, amb l'objectiu de carregar menys els estudiants que ho necessiten pel seu ritme d'aprenentatge
Els centres on es començarà a aplicar són els instituts Infanta Isabel, Ferran Tallada, Balmes i Juan Manuel Zafra.

  • El Batxillerat i un CFGM en 3 anys

Es tracta d’una doble titulació que permet treure's el batxillerat i un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en tres anys. Es podrà fer en dos itineraris: 

- Qualsevol batxillerat + Cicle d'esports (Futbol i Salvament i Socorrisme)

- Batxillerat artístic + Cicle en Arts Plàstiques i Disseny

Aquest nou model s'impartirà en sis instituts de Catalunya (el Ferran Tallada de Barcelona, l'Institut de Vic i el Jaume I de Salou) i les escoles d'Arts d'Olot, Tàrrega i Móra la Nova.

  • Un batxillerat professionalitzador

Aquest tipus de batxillerat pretén competencialitzar el currículum actual. L’alumnat podrà cursar el batxillerat tecnològic o el social i afegir-hi unitats formatives de diferents Cicles Formatius que es cursin al mateix centre. Aquesta modalitat es posarà en marxa a 12 instituts de Barcelona i està pensada per l’estudiantat que no vulgui anar a la universitat. 


Doncs ara ja ho saps, si no vols anar a la universitat o vols optar per la formació professional, aquests tipus de batxillerats poden ser una molt bona opció!

http://preparats.cat/registre
 

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2019 podràs guanyar un salt amb paracaigudes a Skydive Empuriabrava!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
4 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.