NOTÍCIES

On estudiar Medicina a Catalunya? Universitats públiques i privades

On estudiar Medicina a Catalunya? Universitats públiques i privades

Vols ser metge o metgessa i faries el que fos per accedir al grau en Medicina? Sens dubte, si has triat aquesta opció, ets una persona amb vocació i implicada. No et farà retrocedir una nota de tall elevada ni un llarg camí de 6 anys i ho intentaràs fins al final, segur! Fins a l’any passat, a Catalunya hi havia 7 universitats que impartien el grau en Medicina i el curs 2017-2018 s’hi ha afegit la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. T’expliquem com accedir a cadascuna de les diferents universitats.

Universitats públiques:

El sistema per accedir a les universitats públiques és la preinscripció universitària i s’accedeix per la nota de tall:

  • Universitat de Barcelona (UB): Clínic 12,725 / Bellvitge 12,639
  • Universitat Pompeu Fabra (UPF): 12,840
  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): 12,365
  • Universitat de Girona (UdG): 12,310
  • Universitat de Lleida (UdL): 12,311
  • Universitat Rovira i Virgili (URV): 12,346
  • Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC): 11,711 (preu privat)*

Universitats privades:

Les dues universitats privades que ofereixen el grau en Medicina tenen dos sistemes d’accés diferents:

  • *La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) té el mateix sistema de nota de tall que les universitats públiques. En aquesta uni es prioritza la vessant pràctica amb l’estudi de casos clínics reals. També s'estudia amb l'última tecnologia, com SECTRA, una taula anatòmica digital en 3D pionera a tot l’estat.
  • A la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) no s’hi accedeix per nota de tall, sinó que s’exigeix una nota concreta a l’expedient de l’últim curs abans d’accedir a la universitat i cal superar unes proves d’admissió específiques: test psicotècnic, test d’anglès, test específic de coneixements de biologia, química, física i matemàtiques i resolució i comentari d’un cas.
On estudiar Medicina a Catalunya? Universitats públiques i privades
La UVic-UCC és la primera universitat de l’estat espanyol que utilitza el sistema SECTRA, una taula 3D que permet aprendre dissecció anatòmica de manera digital

Ja veus que l’oferta d’universitats catalanes que imparteixen el grau en Medicina és extensa. Si aquesta és la teva vocació, tot sacrifici i esforç que facis per aconseguir estudiar Medicina serà recompensat. Ànims i molta sort!

 

Informació

Vols que et posem en contacte amb professorat o alumnat d'aquest grau o tens algun dubte? Només ens ho has de demanar!

Preparats.cat - Registre

 

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2019, podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
1 + 18 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.