NOTÍCIES

Reforma educativa: com canviarà l’educació la Llei Celaá?

Categoria
Reforma educativa. com canviarà l’educació la Llei Celaá - Preparats.cat

Isabel Celaá, Ministra d’Educació i Formació Professional del Govern Espanyol, ha volgut tirar endavant una nova reforma educativa i substituir la Llei Wert (o LOMCE), vigent des del 2013. Aquest projecte, la Llei Celaá (o LOMLOE), ha estat criticat pels partits de l’oposició, PP, Vox i C’s. Però, tot i les crítiques, s’ha aprovat en temps de pandèmia.

Les mesures que s’han aprovat, tenen un efecte directe en l’educació i formació dels joves, com les següents:

  1. Igualtat de gènere: Impulsar l’increment d’alumnat femení en ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques, i promoure la presència d’alumnat masculí en estudis amb un major nombre de dones matriculades.
  2. Batxillerat: Es podrà fer en tres anys i també es contempla la possibilitat que l’equip docent decideixi l’obtenció del títol a l’alumne que hagi superat totes les matèries excepte una.
  3. Alumnes sense qualificació: Les administracions podran organitzar programes formatius per majors de 17 anys sense qualificació, per permetre’ls un títol de Formació Professional o certificació acadèmica.
  4. Educació d’adults: Es podran incorporar a l’educació d’adults els majors de 16 anys amb contracte laboral o esportistes d’alt rendiment.
  5. Filosofia: Es recupera l'obligatorietat de cursar Història de la Filosofia a segon de batxillerat i, a quart d’ESO, no es recupera l’assignatura d’Ètica i se substitueix per una anomenada Valors Cívics i Ètics.
  6. El castellà: Deixa de figurar com a llengua oficial de l’estat. Les administracions garantiran el dret a rebre ensenyaments en castellà i en les llengües cooficials per assolir un domini equivalent.
  7. La religió: S’elimina l’obligació de cursar una matèria alternativa i la nota no comptarà per processos d’accés a la universitat. L’oferta és obligatòria.
  8. Educació especial: En 10 anys, els centres ordinaris hauran de tenir els recursos necessaris per atendre alumnat amb discapacitat. Les administracions prestaran ajuda als centres d’Educació Especial per alumnat que requereixi atenció molt especialitzada.
  9. Repetició de curs: L’alumnat passarà de curs quan l’equip docent ho consideri i, també, amb una o dues matèries suspeses. Repetir serà excepcional i l’alumne només ho podrà fer dues vegades com a màxim al llarg de primària i secundària.
  10. Història de la democràcia: L’alumnat haurà d’adquirir un coneixement profund de la història de la democràcia a Espanya. Haurà de plantejar-se des d’una perspectiva de gènere.

Aquestes no són les úniques mesures que estan emmarcades dins aquesta reforma, però sí algunes de les que afectaran més als nois i noies d’ESO, batxillerat i cicles. Què en penses? Deixa la teva opinió als comentaris!

 

Preparats.cat - Registre

 

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
14 + 5 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.