NOTÍCIES

Selectivitat del 2018: Filosofia desapareix de la Fase General!

Categoria
<img src="data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7" data-wp-preserve="%3Cscript%20type%3D%22text%2Fjavascript%22%20src%3D%22%2F%2Fcdn.playbuzz.com%2Fwidget%2Ffeed.js%22%3E%3C%2Fscript%3E" data-mce-resize="false" data-mce-placeholder="1" class="mce-object" alt="<script>" title="<script>" width="20" height="20">
Selectivitat del 2018: Filosofia desapareix de la Fase General!

Ara que falten pocs dies per l’estrena de la tercera temporada de Merlí i que molts heu agafat certa estima a la Filosofia, arriba una notícia que capgira la història de l’assignatura dels peripatètics.

La Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) del Govern Espanyol fa temps que intenta canviar el format de la Selectivitat catalana. A la del 2018, ho ha aconseguit: l’assignatura d’Història de la Filosofia passarà a ser de la Fase Específica. Això significa que deixa de ser obligatòria i comença a ser una assignatura de modalitat, tenint més pes a la nota final d’aquells que se n’examinin, ja que ponderarà per accedir a Graus d’Humanitats i de Ciències Socials i Jurídiques.

Sembla que els estudiants prefereixen Filosofia que Història, i és que a la Selectivitat de juny del 2017, 16.000 persones es va examinar de la primera i només 11.000 de la segona. Però, a partir d’ara, baixarà en picat el nombre d’estudiants que facin l’examen d’Història de la Filosofia? Sembla que sí, ja que a la majoria de Graus no ponderarà per la nota d’accés. De fet, a aquells que els agrada la Filosofia i que la consideren com una assignatura ideal per al desenvolupament dels joves, veuen aquest canvi com un pas enrere i una tornada al passat.

Com quedarà la Fase General de la Selectivitat 2018?

La Fase General constarà de quatre matèries comunes obligatòries: Llengua Catalana i Literatura, Llengua Castellana i Literatura, Llengua Estrangera i Història. A més, s’haurà d’escollir entre una de les matèries d’opció, que des del 2017 són: Fonaments de les Arts, Matemàtiques, Llatí i Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials. La Fase Específica segueix essent opcional, tant pels alumnes de Batxillerat com pels de CFGS, i es poden escollir fins a 3 matèries de totes les que s’ofereixen a la Sele.

Hi ha més canvis?

De moment, aquestes són les úniques novetats de la Selectivitat 2018. A causa de la desaparició de Filosofia de la Fase General, ara la trobem a la nova taula de ponderacions del 2018, on es pot consultar quins Graus universitaris la tindran en compte en la Fase Específica.

A més, i per últim, el Grau d’Arquitectura sí que pateix canvis en les seves ponderacions: Fonaments de les Arts, Història de l’Art, Disseny i Dibuix Artístic ponderaran 0,2, mentre que Cultural Audiovisual i Geografia ponderaran 0,1. En aquest Grau, ja no es tindran en compte les assignatures de Biologia, Electrotècnia ni Química de la Selectivitat.

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
1 + 6 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.