NOTÍCIES

Sortides de camp als graus de biociències

Sortides de camp als graus de biociències - Preparats.cat

Tens pensat estudiar un grau relacionat amb la biologia, els ecosistemes, els animals o el medi ambient? Doncs avui volem parlar-te de la importància de l'entorn de la universitat on estudiaràs el grau, així com de les sortides de camp!

Què són les sortides de camp?

Es traca d'una sèrie d'excursions o sortides que es fan amb el grup de classe a un entorn natural, com mars, pantans, rius, muntanya, camp, etc. Allà, podràs fer un estudi de què es troba en aquest entorn o desenvolupar una tasca que se't demani a classe. Per exemple, podries fer un treball sobre l'impacte dels microplàstics que hi ha en un riu sobre els peixos i altres animals que formen part d'aquest ecosistema.

Per desgràcia, no totes les universitats estan envoltades de natura i no poden fer aquest tipus de sortides molt sovint! Però la UVic és una de les unis on sí que podràs fer sortides de camp, estades a la natura i excursions moltes vegades durant els 4 anys del grau en Biologia! Al grau en Biotecnologia, tot i que és més de laboratori, també faràs algunes d'aquestes sortides, ja que els 3 primers semestres són compartits amb el grau en Biologia!

Va a gustos, però nosaltres creiem que és molt important que si aprens alguna cosa de forma teòrica, també puguis conèixer-la i palpar-la de forma pràctica! En universitats tan pròximes a la natura, com la UVic, és molt més fàcil garantir aquest tipus d'experiències que en una uni situada en un gran centre metropolità! En aquesta universitat, la natura és una aula més!

On aniràs i què faràs?

Si estudies un grau de biociències a la UVic, podràs gaudir de la natura de la comarca d'Osona, però també visitar altres punts de Catalunya: anar a muntar un esquelet humà a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, faràs una sortida de botànica a l'Empordà, una d'ecosistemes aquàtics a les basses d'Osona, invertebrats i amfibis al prat i bassa de Savassona, biologia marina a les Illes Medes... i moltes més! 

Aquí tens un breu vídeo on pots veure la sortida que van fer a les Illes Medes. Sense dubte, és una activitat idíl·lica si ets una persona apassionada de la biologia!

De vegades, l'alumnat també es pot implicar en els projectes de recerca i investigació en els quals participa el professorat del grau, sigui trepitjant el terreny o a través de les classes teòriques. En aquest vídeo, podeu veure en Lluís Benejam i la Serena Sgarzi, investigadors de la UVic, fent mostrejos a les basses de la Gutina.

Informació

T'agradaria estudiar un grau de biociències a la UVic? Per accedir a aquesta universitat, has d'incloure-la a la Preinscripció UniversitàriaInforma-te'n! 

Preparats.cat - Registre

 

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2020, podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
1 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.