NOTÍCIES

La UVic-UCC, la universitat jove que compleix 25 anys!

La UVic-UCC, la universitat jove que compleix 25 anys! - Preparats.cat

Aquest any, una de les universitats catalanes està de celebració: la UVic-UCC, una de les unis més joves de Catalunya, compleix 25 anys! No són pocs anys, però és curiós saber que la seva història va molt més enllà!

Avui volem parlar d'aquest centre universitari potent i de qualitat que va néixer el 1997 i al qual pots accedir demanant plaça a través de la Preinscripció Universitària!

UVic-UCC, 25 anys

 

Una breu història de la UVic

La UVic es va consolidar com a universitat el 1997, quan el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la llei del seu reconeixement. Però la seva història es remunta a una institució d'estudis superiors que ja existia a la ciutat des del segle IX! Tot va anar avançant fins que el 1985, la "Universitat de Vic" (com es deia abans) es va convertir en un centre de formació referent per a futurs i futures mestres i infermeres. Amb molta feina per part de totes les persones que hi treballen, s'ha convertit en la gran universitat que és ara, amb més de 5.000 estudiants de titulacions oficials i més de 4.000 de formació contínua.

Amb un model entre públic i privat, que en podríem dir "concertat", es va convertir en una molt bona opció per a nous estudiants de Catalunya i de la resta de l'estat, així com per a estudiants internacionals. Actualment, s'hi poden estudiar 24 graus universitaris, 5 cicles formatius de grau superior, 10 màsters universitaris, 10 programes de doctorat i un munt de màsters i postgraus propis! S'hi fa recerca de molts àmbits i es poden fer estades i pràctiques a més de 40 països de tot el món!

 

Algunes coses que potser no sabies de la UVic-UCC

 1. La UVic apareix en diversos rànquings internacionals que donen prestigi a les universitats! Per exemple, aquest 2022, THE World University Ranking, un dels més reconeguts, va situar-la com la 3a millor universitat jove catalana, la 4a millor universitat catalana i la 6a millor de tot l'estat espanyol.
 2. Per accedir-hi, és imprescindible que incloguis la UVic al teu llistat de preferències de la Preinscripció Universitària. Tots els graus tenen una nota de tall que cal tenir per accedir-hi. Per exemple, algunes notes de tall del curs 21-22 van ser: 8,061 per Infermeria i 12,390 per Medicina.
 3. Hi pots estudiar fins a 24 graus universitaris diferents dels àmbits de comunicació, empresa, salut, educació, esport, enginyeries, biociències i traducció. El curs 2022-2023, s'estrena el grau en Biomedicina! La Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries de la UVic començarà a impartir aquests estudis tan necessaris per a la investigació de malalties, fàrmacs i vacunes.
 4. També pots fer-hi un cicle formatiu de grau superior (CFGS): els estudiants de cicle de la UVic gaudeixen de les instal·lacions universitàries, fan formació dual i, després, poden accedir a la universitat amb un munt de convalidacions.
 5. Les instal·lacions són d'última generació i al mateix nivell que al món laboral: des de platós de TV i ràdio, a boxes d'urgències d'hospital, passant per laboratoris d'investigació científica i per aules d'innovació en educació... a la UVic hi trobaràs instal·lacions i laboratoris especialitzats per a tots els graus! Fes un tour virtual!
 6. La pràctica i la simulació a les aules és crucial: a la UVic, les metodologies d'aprenentatge t'ajuden a agafar moltíssima pràctica abans de graduar-te i entrar al món professional. Passaràs moltes hores a les instal·lacions especialitzades de la universitat! A més, les pràctiques en empreses són obligatòries a tots els graus!
 7. La Facultat de Medicina, innovadora i de referència: l'any 2017, la UVic-UCC va començar a impartir el grau en Medicina i es va estrenar amb una metodologia d'aprenentatge basada en casos clínics. L'any que ve, es graduarà la primera promoció del grau, que ha rebut ajuda durant els 6 anys de carrera per preparar la prova del MIR, l'examen més difícil!
 8. En els últims anys, s'ha estès pel territori català i, a hores d'ara, estudiar a la UVic vol dir formar-te en qualsevol d'aquestes ciutats: Vic (campus Vic), Manresa (campus Manresa), Barcelona (Elisava), Granollers i Manlleu. 

 

Què més he de saber de la UVic-UCC?

 • La gran majoria de graduats i graduades de la UVic destaquen la qualitat de les instal·lacions i la gran proximitat que hi ha amb el professorat. A la UVic t'hi sentiràs com a casa!
 • Vic és una ciutat mitjana i amb tants estudiants que hi van cada dia, veuràs que es tracta d'un lloc amb molt ambient universitari: botigues, activitats, festes universitàries, cultura... i molt més!
 • Vic es troba a només 1 hora de Barcelona i s'hi pot arribar amb transport públic des de pràcticament tota Catalunya!
 • De la UVic, n'han sortit grans professionals! Podràs anar consultant les seves històries a la nova web d'UAlumni Stories. Per exemple, en Jordi de Planell, que és el cap de redacció del programa FAQs de TV3, la investigadora del càncer a l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron Laura Escudero, els creadors de l'empresa de telecomunicacions Goufone... i molts més!
 • Pots conèixer l'experiència d'estudiants actuals de tots els graus!
 • Aquesta universitat és molt activa a les xarxes socials i si mires el seu TikTok i Instagram t'adonaràs de la quantitat d'activitats que s'hi fan i de la vida universitària tan viva que té!
 • T'agradaria visitar la UVic i parlar amb estudiants o professorat de la carrera que t'interessa? Demana cita prèvia i ves-hi quan vulguis!

 

És que hi ha mil raons per estudiar a la UVic i no acabaríem mai aquest article! Però per això et recomanem informar-te bé sobre com és la UVic i contactar-hi per resoldre els dubtes que tinguis.

Esperem que la coneguis ben aviat i te n'enamoris com nosaltres!

Si et registres a Preparats.cat rebràs una newsletter amb les notícies i novetats més importants sobre la Selectivitat, els graus universitaris i les universitats. I també entraràs en un Sorteig d'un Apple Watch SE! A què esperes per accedir a tota l'orientació universitària?

Registra't a Preparats.cat!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
1 + 12 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.