Preguntes i Respostes

Batxillerat/Periodisme

Comentaris

1

Bon dia,

El meu nom és Laura. Sóc professora d'un Institut. Aquest curs, els tutors, hem provat de fer una mica d'orientació als alumnes de 4art d'ESO.

Finalitzat el curs ja, i després d'haver triat el batxillerat, hi ha una alumna que em planteja un dubte. Em sortiria respondre amb el meu sentit comú, però com que no ho domino del tot, no m'agradaria no tenir-ho tot en compte. Així doncs, si em podeu ajudar...us ho agrairé molt. Moltes gràcies.

Us copio el seu correu:

Bon dia Laura, t'escric perquè tinc un problema i no sé que fer. He estat mirant les ponderacions per Periodisme del 2020, i resulta que Economia de l'Empresa no pondera, però en canvi a les ponderacions del 2019 si que ha ponderat. Jo m'he inscrit al batxillerat social pur (G1) amb Economia pensant que em ponderaria, però veient això no sé si fer el batxillerat que es humanístic-social (F1), aquest no té Economia i té Llatí que si que ha ponderat tant al 2019 com al 2020 un 0,1 o 0,2. Què faries tu en el meu cas?

És una nena que ara sembla que té clar que vol fer Periodisme perquè li agrada molt escriure; també li encanten les llengües i viatjar...així que també s'havia planetjat Turisme, perquè deia que li agradaria escriure Guies de Viatge o coses així (però el Turisme ja el va descartar). Però a més a més, també li agrada el món educatiu, especialment treballar amb els més petits, per tant, també comentava la possibilitat d'estudiar Educació Infantil.

De moment crec que predomina la idea del Periodisme, però jo també li deia que encara té un parell d'anys per acabar de decidir-se i podent canviar si ho vol.

Ella és molt bona estudiant, molt motivada i amb ganes d'aprendre.

Bé...dit això, us traspasso la pregunta que em fa...què faríeu en el seu cas?

Moltes i moltes gràcies. Us deixo el meu correu electrònic [email protected] o inclús el meu telèfon 647863106

Merci

Laura

 

Comentaris

carla.roca

Hola, Laura!

Moltes gràcies per contactar amb nosaltres.

Abans de res, dir-te que et donarem la nostra opinió, que potser us serveix, però que ens sembla molt oportú que li donis també la teva, que la coneixes personalment i saps en què destaca i què pot potenciar per prendre una decisió que la faci feliç.

Tal com parles d'ella, sembla una candidata perfecta per estudiar Periodisme, un grau apassionant si t'agrada escriure i tens molta curiositat pel món que t'envolta.

Decideixi o no estudiar Periodisme, li interessen les Ciències Socials en general i creiem que el batxillerat més adient per a ella és l'Humanístic-social. Ara bé, deixant de banda quin itinerari li funcionaria més pel que sembla que vol estudiar, creiem que el més important és que en triï un amb el qual gaudeixi. Ha de pensar que li queden 2 anys per endavant i que s'ho ha de passar bé.

Si tingués 100% clar que vol estudiar un grau en concret, li aconsellaríem que escollís el batxillerat més afí. Com que no és el cas, creiem que el millor consell és que pensi quines assignatures li agraden més i que triï el Batxillerat amb aquesta lògica.

Òbviament, el batxillerat serveix per accedir a la universitat, però si l'estudiant encara no ha trobat la seva vocació, creiem que es tracta d'un camí per gaudir i descobrir-se a un/a mateix/a, sense tanta pressió.

Si creus que a ella li podria servir parlar amb professorat o alumnes de qualsevol dels graus que li interessen, només ens ho heu de dir i us hi posarem en contacte.

Esperem haver pogut ajudar-te a ajudar-la! :)

Gràcies per escriure'ns i molta sort.

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

  • El responsable del tractament de les dades és la Fundació Universitària Balmes, titular de la UVic-UCC.
  • La finalitat és oferir el servei per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la UVic-UCC.
  • Les dades es tractaran sobre la base del consentiment de la persona per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la Universitat.
  • Es comunicaran únicament als centres amb els quals la UVic-UCC hagi convingut l’organització dels estudis que us interessen.
  • En qualsevol moment podreu exercir els drets a accedir a les dades, rectificar-les, suprimir-les, sol·licitar-ne la limitació del tractament o bé oposar-vos-hi.
  • Podeu consultar informació addicional a Avís legal i protecció de dades.