Preguntes i Respostes

Canvi

Comentaris

1

Hola!

En el meu cas, estic cursant el grau d'enginyeria de sistemes aeroespacials a la UPC i estic dubtant en si canviar-me al grau d'enginyeria biomèdica a la URV. 

Des de l'inici de batxillerat fins la setmana després d'acabar la selectivitat he estat dubtant sobre si escullir un grau o l'altre i, al ser bastant diferents dins del camp de l'enginyeria em va costar bastant prendre la decisió. Finalment, vaig escullir-ne un pensant que havia fet la decisió correcte, però ara no ho tinc del tot clar.

Per una banda, el grau que estic cursant actualment està sent bastant complicat i amb les classes no presencials encara ho està sent més. Tot i això, tinc la sort que un dels meus millors amics també l'està fent i ens anem ajudant mútuament. Però bé, la motivació per la quan vaig escullir aquest grau va ser perquè volia ser controladora aèria, i vaig creure que la millor via seria cursar aquest grau per després en un futur fer les opos.

D'altra banda, sempre he tingut interès general pel camp de la neurologia i crec que amb el grau d'enginyeria biomèdica puc treballar en alguna cosa relacionada.

Sincerament estic bastant perduda, no sé si estic dubtant perquè les coses estant anat malament, perquè realment no m'agrada el que estic fent o pel fet que no he fet biologia ni química des de l'ESO. A més, crec que no podré fer trasllat d'expedient perquè no crec que tingui un mínim de 30 crèdits i hauré d'accedir per mitjà de la nota de la sele (10.48, comptant les específiques corresponents) que, curiosament, la nota de tall a la URV és de 10.47, però veient com les dels anys anteriors van creixent, el més segur és que l'any vinent sigui més elevada. Aleshores, si finalment decideixo canviar-me de grau, em fa por quedar-me sense poder entrar-hi. 

En fi, fins aquí el meu cacao mental. Sento haver-me enrotllat tant 😅.

 

Moltes gràcies per avançat! 

Comentaris

carla.roca

Hola, Maroina!

Creiem que per saber què has de fer exactament per arribar on vols arribar, primer has d'ordenar les teves prioritats.

És a dir, el primer que has de fer és decidir si seguir estudiant el grau que fas ara o si canviar a Enginyeria Biomèdica. Per fer-ho, potser t'aniria bé parlar amb estudiants actuals o graduats dels dos graus i compartir-los els teus dubtes. Una bona forma és buscar el nom dels dos graus a la plataforma LinkedIn i escriure a unes quantes persones que vegis al seu currículum que ho han estudiat o ho estan fent. Envia'ls un missatge privat i potser alguns t'ajudaran a decidir! També pot ser bo parlar amb algun professor/a del teu grau i compartir els teus dubtes, o amb la mateixa universitat.

Si decideixes que la teva ambició és ser controladora aèria o alguna feina relacionada amb aquest àmbit, potser estaria bé plantejar-te fer classes de repàs o alguna formació sobre Biologia i Química. Òbviament, el 2020 no ha estat fàcil per a ningú i estudiar ha tingut els seus entrebancs, però si això és realment el que vols fer, només tens l'opció d'enfrontar-t'hi i millorar tot el que puguis ;) Suspendre assignatures o treure males notes és molt normal al principi d'un grau universitari. Com hauràs vist, la dificultat dels treballs i temaris no és la mateixa que a la secundària, així que cal un temps per adaptar-s'hi!

Si et decantes per canviar de grau i estudiar Enginyeria Biomèdica, hauràs de decidir si confies en el fet que la nota de tall no pugi o si estudies un parell d'assignatures de la Fase Específica de la Selectivitat que ponderin per accedir al grau.

Un cop ordenades les teves prioritats, el més important és posar-se a fer la feina i definir un bon pla d'acció que t'ajudi a arribar allà on vols.

Moltes gràcies per escriure'ns i moltíssima sort en tot allò que decideixis fer!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
2 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.