Preguntes i Respostes

Canvi de carrera a segon

Comentaris

1

Hola! Sóc l'Andrea, primer de tot agrair-vos per tot el que feu, ajudeu a molts estudiants.

Us posaré una mica en context, vaig elegir el batxillerat científic atès que no tenia ni idea què estudiar, i tampoc tenia cap vocació. Vaig acabar-lo amb molt bona nota, però a l'hora de presentar-me a selectivitat, vaig decidir no presentar-me a les assignatures del científic, ja que alguna cosa dins meu em deia que les carreres del científic no eren per mi, tot i que tothom em deia el contrari. Vaig entrar a empresarials a la Pompeu Fabra, ara estic a segon, i vaig estar a punt de deixar-la a primer, però realment no estic gens a gust, no m'omple el que estudio Tinc una sensació estranya que em diu que no és el meu lloc, m'encantaria estudiar alguna cosa relacionada amb les persones, poder ajudar-les, tinc a la ment Psicologia o també enginyeria biomèdica... Tinc un cacau mental, per una part em fa por tornar a fer selectivitat i tornar a començar una carrera ja amb vint anys, però per l'altra penso, realment he de fer el que m'agrada i poder dedicar la meva vida amb coses que realment m'omplin i em facin feliç. No sé què fer...

Comentaris

carla.roca

Hola, Andrea!

Gràcies per escriure, nosaltres estem encantats d'ajudar-te :)

Entre la por de canviar als 20 anys quan ja portes 2 anys de grau i fer uns altres estudis que t'omplin més, nosaltres ens quedaríem amb la segona opció sense dubte! Has de plantejar-te si té sentit que inverteixis dos anys més en una cosa que no t'agrada i no et fa feliç. Aquesta és la nostra opinió, tot i que la decisió final sempre la tens tu ;)

Si sents que la teva vocació es troba en una professió on poder ajudar a les persones, hi ha molts graus que pots estudiar. Psicologia és una molt bona opció, tot i que et trobaràs que les assignatures que ponderen a la Fase Específica de la Selectivitat són gairebé totes científiques, excepte Història de la Filosofia, Economia de l'Empresa i Matemàtiques aplicades a les CC.SS. Si no has fet cap d'aquestes assignatures, la teva nota de la Fase Específica no et comptarà per accedir a Psicologia. Per tant, et podries plantejar preparar alguna d'aquestes o de les científiques per la Selectivitat de juny del 2021.

El mateix et passaria amb graus com Enginyeria Biomèdica! En aquest camp, també et recomanem Biotecnologia. Tant un com l'altre, són graus de base científica i biològica amb sortides professionals que estan encarades a ajudar la societat, tot i que no amb un tracte proper amb les persones, per exemple: investigació de malalties, creació de màquines i processos per la Medicina, bioinformàtica i gestió de dades, indústria farmacèutica, etc.

Si et pot ser d'ajuda, et podem posar en contacte amb estudiants i/o professorat dels graus en Psicologia i Biotecnologia, que et podrien orientar sobre l'experiència a les aules i com són els graus per fer-te'n una idea. Si t'interessa, deixa'ns un comentari i et contactarem!

Esperem haver pogut ajudar-te una mica ;)

Ànims i fins aviat!

 

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
5 + 5 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.