Preguntes i Respostes

Canvi de Grau i 2ona Selectivitat!

Comentaris

1

Hola sóc la Cristina i volia fer-vos unes quantes preguntes sobre sele i Uni! Aquest curs he iniciat uns estudis de la branca de Ciències de la Salut els quals no tenia ni plantejat fer, els vaig decidir fer degut a la meva insuficient nota de tall per fer la carrera que volia fer realment, mala elecció. Actualment tinc clar que aquest grau no és el meu, no em convenç gens i no vull seguir cursant-lo el pròxim any. Concretament el que em va anar fatal va ser la fase especifica . En aquesta els exàmens que vaig fer van ser Química i Biologia i van ser un desastre. A Biologia vaig treure un 5.5 i a Química un 4.5. Les carreres que vull fer són de 9.5-10 de nota màxima (infermeria a la UAB o UdG ) . El meu pla era tornar a examinar-me de la selectivitat, de la fase especifica. Si tornès a examinar-me de Química i Biologia i obtingués dos 7 a la fase especifica em quedaria al voltant de 9.5 de mitjana. Però clar si nomes faig aquestes dos tinc la possibilitat de que un examen per x raons em vagi malament i no obtingui la nota que necessito! Les meves preguntes: - Em recomaneu estudiar per pujar nota nomes de Química i Biologia o afegir-hi les Matemàtiques del científic (3era especifica) per si de cas? -Si actualment no curso batxillerat com he de fer per matricular-me a la selectivitat? -Si aconsegueixo canviar-me i opto per el trasllat d'expedient puc triar l’opció de que algunes materies les torni a cursar, per tal de pujar nota , o no es possible i em quedaria la nota actual ? (ho dic per les notes que es podrien millorar) -He de deixar la carrera si no faig trasllat d'expedient? O la he de deixar per fer la matricula pau / preinscripció universitària?

Comentaris

Redaccio

Hola, Cristina!

Abans de res, i ja que et veiem patir per la nota de tall, volem recordar-te que hi ha d’altres universitats que ofereixen el grau en Infermeria. Algunes de privades, que potser no t’has plantejat pel tema econòmic, i la UVic-UCC, que és concertada. Per accedir al seu grau en Infermeria necessites una nota de 5,000 i també tens accés a beques de la Generalitat i del Ministeri d’Educació, entre d’altres. https://bit.ly/2Sr9aFo

Et recomanem que aprofitis aquest any per visitar aquesta i d’altres universitats aprofitant les seves Jornades de Portes Obertes o demanant-los una cita prèvia per visitar les seves instal·lacions. Potser no les has valorat perquè encara no les coneixes prou!

Et responem les preguntes que ens has fet, una per una:

1. Si creus que una de les 2 específiques que has pensat fer, podria anar-te malament, et recomanem que t’examinis de 3 assignatures. Millor que siguis previsora!
2. No hi ha problema per matricular-te a la Selectivitat sense fer Batxillerat o grau superior, simplement la matrícula es fa en unes dates diferents de les de l’alumnat de secundària. De tota manera, encara no sabem les dates però quan estiguin disponibles, les trobaràs aquí: https://bit.ly/2lfckv0
3. Normalment, quan fas el trasllat d’expedient també et fan el reconeixement d’assignatures per tal de convalidar-te les que ja has cursat. No veiem per què t’haurien de dir que no pots tornar a cursar una assignatura que ja has fet a la nova universitat, però el millor serà que ho consultis amb el centre on vols accedir.
4. Imaginem que et refereixes a si has d’avisar a la teva universitat actual que deixes els estudis i si això és imprescindible per començar-ne uns altres. No és necessari, ja que cada Preinscripció va per separat, funcionen de forma independent.

Esperem haver pogut ajudar-te una mica 🙂

Gràcies per escriure’ns i molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals