Preguntes i Respostes

Canvi d'estudis

Comentaris

1

Bones, actualment estic cursant primer de Comunicació. Tinc clar que vull canviar d'estudis de cara l'any que ve però tinc dubtes de com fer-ho. Sé que necessito almenys 30 crèdits aprobats per poder entrar a l'altre carrera (ja els tinc), el que no tinc clar és si he d'acabar el curs que estic fent ara o podria deixar-lo ja.

Un altre dubte és la manera d'entrar a la nova carrera. Vaig fer la selectivitat l'any passat, puc preinscriure'm de la mateixa manera amb la meva nota de sele a una carrera tot i haver començat la que estic fent? Si és que si, també he de tramitar el trasllat d'expedient? (aniré a una altra univesitat).

 

Moltes gràcies, espero la vostra resposta!!!!

Comentaris

carla.roca

Hola, Lauragoma13!

Primer de tot, volem que tinguis molt clar que tenir 30 crèdits aprovats no és cap garantia, ja que l'important a l'hora de fer un Trasllat d'Expedient no és tenir les assignatures cursades o aprovades, sinó RECONEGUDES. Per això, necessites demanar un reconeixement de crèdits a la universitat a la qual t'interessaria accedir. Això sí, el grau al qual t'agradaria entrar és de la mateixa branca d'estudis? Assegura't d'això, ja que si, per exemple, vols canviar-te de Comunicació a Biologia, no et reconeixeran cap crèdit. Fins i tot intentant accedir a un grau de la mateixa branca, no hi ha garantia que et reconeguin els 30 crèdits en total.

En cas que no vulguis canviar de grau, sinó d'universitat, el procediment correcte és el Trasllat d'expedient, ja que simplement estàs demanant continuar els teus estudis a un altre centre. Per fer-lo, has de fer el reconeixement de crèdits i hi pots accedir gràcies al fet que les universitats guarden un % de les seves places per aquest cas. Això sí, el % que ofereixen les universitats públiques sol ser molt petit.

Hem entès, però, que vols accedir a un grau de la mateixa branca de coneixement (tipus Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques o similar). Què has de fer?

  • Preinscripció Universitària: has de fer la Preinscripció Universitària el juny del 2019, utilitzant la nota d'accés que vas obtenir l'any anterior a la Selectivitat. En cas que no t'arribi la nota, hauries de repetir alguna assignatura a la Sele. En aquest cas, no existeix el requisit de tenir un mínim de 30 crèdits aprovats, ja que comences un grau diferent des de zero.

Si volguessis accedir a un grau d'una branca de coneixement diferent, tampoc hi hauria cap problema. Simplement, hauries de fer la Preinscripció Universitària i arribar a la nota de tall requerida.

El curs pots deixar-lo ara mateix, no hi ha cap problema i no has d'avisar que abandones els estudis, ja que, possiblement, voldràs continuar-los més endavant (qui sap!) i et convé tenir l'expedient acadèmic obert.

Esperem haver pogut ajudar-te una mica :)

Gràcies per escriure'ns i molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

  • El responsable del tractament de les dades és la Fundació Universitària Balmes, titular de la UVic-UCC.
  • La finalitat és oferir el servei per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la UVic-UCC.
  • Les dades es tractaran sobre la base del consentiment de la persona per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la Universitat.
  • Es comunicaran únicament als centres amb els quals la UVic-UCC hagi convingut l’organització dels estudis que us interessen.
  • En qualsevol moment podreu exercir els drets a accedir a les dades, rectificar-les, suprimir-les, sol·licitar-ne la limitació del tractament o bé oposar-vos-hi.
  • Podeu consultar informació addicional a Avís legal i protecció de dades.