Preguntes i Respostes

Canvi d’estudis

Comentaris

1

Hola! Sóc estudiant de cicle formatiu superior i estic preparant la sele de les assignatures específiques per pujar nota i poder accedir a la pública. Fa anys que porto treballant en el sector sanitari i tinc bastant clar els estudis que vull cursar. Tenint en compte que medicina i infermeria són carreres molt demandades últimament, les notes de tall són altes. Després d'anys sense estudiar matèries com química o física, aquest any estic preparant aquestes assignatures, són les que més ponderen i crec que hauré de començar infermeria, ja que demanen una mica menys que medicina. El meu repte serà poder començar el grau de medicina una vegada hagi superat el primer curs d'infermeria, sol·licitant un canvi d'expedient en el mateix centre. Els meus dubtes es relacionen amb els canvis d'estudis a les universitats, sabeu com funcionen o quins són els requisits? I el que més m'angoixa, saber si és un tema complicat poder sol·licitar el canvi, tot i que són carreres de la mateixa branca, el que he vist per les webs de les universitats, són mínimes les places que s'ofereixen per alumnes que demanen un canvi d'estudis. És cert, que parlant amb professors d'altres graus, no és un tema complicat si provens de la mateixa universitat i són graus relacionats, però m'angoixa el fet de donar medicina per perduda, tot i que la carrera d'infermeria també entra dins dels meus plans de futur no m'agradaria donar-ho tot per perdut.
Gràcies per l'ajuda. 

Aitor

Comentaris

carla.roca

Hola, Aitor!

No creiem que ho hagis de donar per perdut! De fet, hi ha molts estudiants que volien canviar-se a Medicina des d'un altre grau i que ho han provat any rere any, fins que ho han aconseguit! Que ho provis una vegada i no funcioni, no vol dir que sigui impossible!

Per conèixer quins requisits demanen i quins són els passos a seguir per demanar un trasllat d'expedient, has de posar-te en contacte directament amb la universitat on vols estudiar Medicina.

És cert que hi ha poques places per aquest tràmit concret i que el que es tindrà en compte és l'expedient acadèmic del teu primer any cursat a la universitat. Per tant, només accediran les persones amb millor expedient acadèmic. Sol·licitar el trasllat no és complicat, només hauràs d'entregar la documentació que et demanin en el termini de temps indicat.

Molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals