Preguntes i Respostes

Canvi d’estudis

Comentaris

3

Hola! Sóc estudiant de cicle formatiu superior i estic preparant la sele de les assignatures específiques per pujar nota i poder accedir a la pública. Fa anys que porto treballant en el sector sanitari i tinc bastant clar els estudis que vull cursar. Tenint en compte que medicina i infermeria són carreres molt demandades últimament, les notes de tall són altes. Després d'anys sense estudiar matèries com química o física, aquest any estic preparant aquestes assignatures, són les que més ponderen i crec que hauré de començar infermeria, ja que demanen una mica menys que medicina. El meu repte serà poder començar el grau de medicina una vegada hagi superat el primer curs d'infermeria, sol·licitant un canvi d'expedient en el mateix centre. Els meus dubtes es relacionen amb els canvis d'estudis a les universitats, sabeu com funcionen o quins són els requisits? I el que més m'angoixa, saber si és un tema complicat poder sol·licitar el canvi, tot i que són carreres de la mateixa branca, el que he vist per les webs de les universitats, són mínimes les places que s'ofereixen per alumnes que demanen un canvi d'estudis. És cert, que parlant amb professors d'altres graus, no és un tema complicat si provens de la mateixa universitat i són graus relacionats, però m'angoixa el fet de donar medicina per perduda, tot i que la carrera d'infermeria també entra dins dels meus plans de futur no m'agradaria donar-ho tot per perdut.
Gràcies per l'ajuda. 

Aitor

Comentaris

carla.roca

Hola, Aitor!

No creiem que ho hagis de donar per perdut! De fet, hi ha molts estudiants que volien canviar-se a Medicina des d'un altre grau i que ho han provat any rere any, fins que ho han aconseguit! Que ho provis una vegada i no funcioni, no vol dir que sigui impossible!

Per conèixer quins requisits demanen i quins són els passos a seguir per demanar un trasllat d'expedient, has de posar-te en contacte directament amb la universitat on vols estudiar Medicina.

És cert que hi ha poques places per aquest tràmit concret i que el que es tindrà en compte és l'expedient acadèmic del teu primer any cursat a la universitat. Per tant, només accediran les persones amb millor expedient acadèmic. Sol·licitar el trasllat no és complicat, només hauràs d'entregar la documentació que et demanin en el termini de temps indicat.

Molta sort!

lauraprat

Hola una pregunta,

Estic cursan 2n de BATX i des de ben petita que vui estuidar Veterinària...

Dubto de poder entrar a la uni per la nota tan elevada, com podria accedir-hi? Només ho fan a la UAB i no em puc permetre anar enlloc mes... Puc començar un any en una uni i llavors canviar-me??

Moltíssimes gràcies!

carla.roca

Hola, Laura!

Efectivament, el grau en Veterinària només es fa a la UAB i la nota és força alta! Et recomanem no donar-ho tot per perdut i esforçar-te al màxim durant el batxillerat i la Selectivitat!

A la Preinscripció Universitària, hauràs de crear un llistat dels graus que vols estudiar i a quines universitats. Hi podràs incloure fins a 8 opcions i és millor que en posis unes quantes. En aquest llistat, t'aconsellem que no hi posis només Veterinària, sinó també altres graus que et puguin interessar. Si tot i l'esforç no aconsegueixes accedir al grau desitjat, podries fer un primer any d'un grau que tingués moltes assignatures semblants (per exemple, potser un grau com Biologia) i llavors demanar un trasllat d'expedient per canviar de grau el segon any. Més info sobre canviar de grau i/o universitat!

Si no saps exactament quins graus posar a la Preinscripció, posa't en contacte amb la UAB i demana'ls des de quins graus podries canviar-te a Veterinària, en cas de no poder-hi entrar en primer lloc ;)

Si vols posar-te en contacte amb estudiants o professorat del grau en Biologia per resoldre dubtes o demanar informació, podem fer-ho! Només has de deixar un nou comentari demanant-ho!

Molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
3 + 2 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.