Preguntes i Respostes

carrera

Comentaris

3

Hola, 

Sóc una alumna que li agrada molt la literatura i el periodisme d'investigació, però el mes problema és que no se ven bé que fer i m'estic plantejant fer traducció i interpretación, ja que em permet viatjar i conèixer altres cultures i això també m'apassiona.

A més a més, l'única carrera que m'agrada es periodisme a la Pompeu ja que la puc directament amb la derivan d'humanitats, però la nota de tal és molt alta i per això estic miran altera opcions, però ara no trobo ben bé que es fa a Traducció i Interpretación.

Comentaris

carla.roca

Hola!

Si realment veus impossible accedir a la UPF, t'aconsellem que consideris estudiar el grau en Periodisme en una altra uni. I és que potser les altres universitats no tenen aquesta menció en humanitats, però hi podràs fer assignatures optatives en periodisme cultural, per exemple. Pots consultar el pla d'estudis del grau en Periodisme de la UAB, la UVic, l'URL, Blanquerna o UIC i veure si et fan el pes!

És important tenir en compte que, tot i que els plans d'estudis siguin diferents en aquestes universitats, que una no tingui una menció concreta no vol dir que no puguis arribar on vulguis. A més, un cop acabada la carrera, pots especialitzar-te en humanitats o periodisme cultural a partir d'un màster o postgrau.

Ah, i qualsevol grau et permetrà viatjar i veure món, tot depèn de quin camí agafis i quina feina busquis! Per exemple, si esculls la branca del periodisme internacional, pots treballar com a corresponsal en altres països.

Esperem haver pogut ajudar-te una mica :)

Gràcies per escriure'ns!

NDR_7

Hola equip de Preparats, llestos, universitat!

Aquest comentari és per donar-vos, simplement, les gràcies de tot cor i la meva enhorabona com a grup de professionals.

Permeteu-me que em presenti: sóc la Noelia, una noia barcelonina que aquest any ha acabat el temible Segon de Batxillerat, ja ha exposat el seu Treball de Recerca obtenint un 10 i ha escoltat les trompetes de l'apocalipsis i passat les proves de foc per tot estudiantconegudes suaument com a Selectivitat (o PAU, o EVAU... o com dimonis es digui).

Ha sigut gràcies al vostre entusiasme que he pogut arribar a on sóc ara: si no hagués estat per vosaltres, no hauria trobat el coratge per realitzar el meu TREC d'un tema que m'apassiona però que poc es parla i es comenta per la falta de material o experiència pràctica (la relació entre Espanya, el Règim del Nazisme i la Resistència Francesa) i no hauria pogut conèixer una deportada de més de 100 anys - es deia Neus Català, no sé si us sonarà...-.

També ha sigut la vostra forta presència a la plataforma de Youtube que m'ha permès crear un bon hàbit d'estudi per la Selectivitat i mantenir la serenitat i uns bons feelings durant tots els obstacles dels dies 12, 13 i 14 de juny aconseguint, així, un total de 10.036 i entrant a la carrera que volia a primera preferència: Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona.

Ara puc dir amb el pit inflat d'orgull que començaré una nova etapa a la meva vida, i vosaltres n'heu sigut una part si no fonamental, molt present al meu procés de creixement personal.

No dubteu que recomanarè aquesta pàgina web a tothom, esperant que tinguin tanta sort com l'he tinguda jo.

Una abraçada molt forta, 

Noelia

P.D. Em vau salvar al moment de la Preinscripció Universitària. Haurien passat 84 anys que encara sóc allà...

carla.roca

Hola, Noelia,

Moltes gràcies per aquest comentari, ens encanta saber les vostres històries i que hem pogut ajudar-vos d'alguna manera!

Quin orgull que hagis pogut conèixer a Neus Català, un gran referent que segur que et va ajudar i inspirar un munt.

Moltes felicitats per un TR amb tan bona nota i per poder accedir al grau que més desitjaves. És tota una fita!

Esperem poder donar-te un cop de mà en el futur, si mai necessites res més :)

Una altra abraçada per a tu i fins molt aviat!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals