Preguntes i Respostes

Carreres

Comentaris

1

Bon dia,

Em dic Imma Sierra i sóc alumna de 2n de Batxillerat del social. Aquests dies he estat pensant sobre quina carrera escollir o universitat cursaré l'any que ve. Però m'he trobat amb el problema de què no sé el que m'agrada o motiva. També, he mirat les llistes dels diferents graus que hi a Barcelona i cap em cridi l'atenció ni cap encaixa totalment com jo sóc. En resum, que no sé a què dedicar-me ni em veig en cap treball especialment.

Davant aquesta situació, que puc fer? Sabeu alguna web o vídeo on la gent expliqui la seva carrera i experiència?

Moltes gràcies, Imma

Comentaris

carla.roca

Hola, Imma!

És cert que triar estudis no és fàcil i hi ha moltes persones que es troben amb la teva situació i no tenen ni idea de què els pot agradar. Potser ara mateix no és el teu moment per començar a estudiar i t'aniria bé reflexionar-ho millor per no prendre cap decisió precipitada. Sempre pot ser una bona opció dedicar-te a treballar i a trobar el què t'agrada durant uns mesos o un any! Si finalment et decideixes per un grau i llavors no és el que t'esperaves, no passa res! Pots canviar els cops que calgui i cal que tinguis clar que el que triïs ara no té per què afectar la resta de la teva vida. De vegades, ens mirem aquesta decisió com un fet una mica massa transcendental :)

Dit això, t'expliquem alguns recursos per aclarir-te:

  • Fer el nostre Test d'Orientació: et dirà en quin àmbit pots encaixar més segons la teva personalitat, gustos i aptituds.
  • Buscar graus que et puguin interessar mínimament a les webs de les universitats i mirar el pla d'estudis: hi trobaràs les assignatures que s'hi imparteixen en cada curs i et faràs una idea de si ho gaudiràs o no!
  • Parlar amb els teus amics, amigues i família i demanar-los si et veuen en alguna d'aquestes professions. Són les persones que més et coneixen i et podran ajudar a mirar-ho des de fora.
  • Mirar vídeos sobre l'experiència d'estudiants: entendràs què es fa a dins de les classes d'alguns graus universitaris
  • Parlar amb un/a orientador/a professional! Pots trobar-ne al teu institut, al Punt Jove de la teva localitat...

Esperem haver pogut ajudar-te una mica i que tinguis molta sort!

Cuida't molt!

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
6 + 8 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.