Preguntes i Respostes

CICLES O BATX

Comentaris

1

Hola,

-A la Universitat, a qui agafen primer? Als que fan batxillerat amb una bona nota mitjana de les PAU o a una que ha fet algun cicle i té una bona nota mitjana també?

-Per què triar batxillerat o cicles? Quines coses s'han de tenir en compte? 

Comentaris

carla.roca

Hola, jas1763!

Primer de tot, has de saber que per accedir a la universitat no es fan distincions entre qui ha fet batxillerat i qui ha fet un CFGS. Totes les persones tenen el mateix dret d'accedir-hi per igual i l'únic que es té en compte és la nota d'accés de cada estudiant.

  • A la Selectivitat, la nota màxima que es pot aconseguir és 14. Els estudiants de Batxillerat estan obligats a fer la Selectivitat i la seva nota d'accés es calcula de la forma següent: el 60% de la nota és la mitjana de Batxillerat i el 40% restant és la de la Fase General de Selectivitat. Per arribar al 14, l'estudiant pot fer assignatures optatives a la Fase Específica de la Sele.
  • En el cas dels cicles, la nota d'accés a la universitat és la nota final del curs (que pot ser de màxim un 10), però aquests estudiants poden fer (si ho volen) assignatures de la Fase Específica de la Selectivitat per arribar al 14.

Per triar entre batxillerat o cicles, es poden tenir diverses coses en compte:

  • Ambdues opcions requereixen estudiar durant 2 anys en un centre.
  • Si fas Batxillerat i vols accedir a la universitat, tens l'obligació de fer la Selectivitat. Si fas un CFGS, la sele és optativa, només per apujar nota, si així ho necessites per arribar a una nota de tall concreta d'un grau.
  • El batxillerat és força més teòric que el CFGS. Per tant, quan hagis de fer assignatures pràctiques o pràctiques en una empresa, haver fet un cicle serà una experiència molt positiva per a tu. Al batxillerat, però, faràs assignatures teòriques que et poden ser de molt profit i que, potser, trobaràs a faltar si fas un cicle, com les llengües, llengua estrangera, història...
  • El Treball de Recerca de Batxillerat, que és una activitat obligatòria, et prepararà per quan hagis de fer el Treball de Final de Grau (TFG) a la universitat. En un CFGS faràs treballs, és clar, però cap d'aquesta magnitud.
  • Si fas un CFGS i llavors tries un grau del mateix àmbit, és molt probable que t'estalviïs de fer algunes assignatures a la universitat, ja que n'hauràs cursat de molt semblants al cicle. Si cerques "Convalidacions de CFGS" a Google, veuràs que les universitats tenen a la seva web una taula de convalidacions, on es detalla quants crèdits et convaliden al grau segons quin CFGS has fet. En alguns casos, et poden convalidar fins a gairebé 1 curs! En canvi, això no passa si has fet batxillerat.

Esperem haver pogut ajudar-te amb la teva decisió! :)

Gràcies per escriure'ns i molta sort!

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
6 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.