Preguntes i Respostes

Dubte per escollir grau

Comentaris

1

Hola, sóc un alumne de 2n de batxillerat de del científic i tinc clar que vull estudiar un grau d’àmbit científic, enfocades sobretot a la investigació, la recerca i els laboratoris. Els dos graus que tenia en ment són Ciències Biomèdiques, ja que m’agrada i m’interessa tot el món de la recerca de tractaments i cures per malalties i tambe l’estudi dels microorganismes al cos. L’altre grau seria Física ja que des de ben petit que també m’ha fascinat molt les lleis que regeixen el nostre Univers, i en el cas de der física m’intentaria especialitzar en astrofísica. Porto pensant-ho durant bastants mesos però tinc molta dubtes per saber quina escollir. Volia saber si em podrieu donar una mica més d’informació sobre els graus, i sobretot les sortides professional que hi ha aqui a catalunya o a la resta d’europa o america en aquest àmbit de la investigació que és el que si tinc clar que vull. Moltes gràcies

Comentaris

Publicat per: Redacció Preparats.cat

Hola, aribp10!

Sempre és més important plantejar-se què t’agrada fer que prendre la decisió en base a quines són les sortides professionals, però, ja que ens ho preguntes, et respondrem el dubte sense problema!

Les sortides professionals de Ciències Biomèdiques o Biomedicina van lligades principalment a la indústria farmacèutica i a la recerca en laboratoris de diagnòstic i control. A més, et pots convertir en expert en salut i comunicació fent divulgació de temes biomèdics o en expert en higiene, seguretat alimentària o biologia de sistemes. També podries mirar-te el grau de Biotecnologia que és un estudi relativament jove que combina la biomedicina i la bioinformàtica.

També existeix el Grau en Enginyeria Biomèdica, que es fa a la UVic-UCC i que barreja la biomedicina, la genètica i la biologia amb l’enginyeria. Gràcies a aquests estudis, la medicina i la investigació gaudeixen de màquines, aplicacions i processos que ajuden a predir el desenvolupament d’una malaltia o fer-ne el tractament, per exemple.

Anem cap a la segona opció, que dius que et fascina des de petit. Més enllà de la teva afició per l’astrofísica, la física té altres sortides aplicades a la medicina com, per exemple, crear instal·lacions radioactives o instruments d’exploració. També podries dedicar-te a la branca de la informàtica i les telecomunicacions, a la indústria òptica o a la consultoria sobre energia, nous materials i medi ambient.

Totes dues opcions, Ciències Biomèdiques i Física, et donen l’opció de dedicar-te a la docència, però, pel que dius, entenem que de moment prefereixes enfocar-ho més cap a la recerca en un laboratori.

Per últim, pots mirar-te detalladament el pla d’estudi de cada Grau per veure les assignatures i acabar de decidir-te. Aquí te’n deixem uns enllaços d’exemple. Ah! I si ho vols, podem posar-te en contacte amb professorat o alumnes dels següents estudis:

– Grau en Biotecnologia: http://bit.ly/2np6MB4
– Grau en Enginyeria Biomèdica: http://bit.ly/2GuqeoF

Gràcies per escriure’ns i sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
1 + 9 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.