Preguntes i Respostes

DUBTE EXISTENCIAL URGENT

Comentaris

1

Holaa!

Bé, haig d'escollir batx i no tinc ni idea on anar. Ens han donat ja el paperet i l'hem d'entregar d'aqui una setmana. El científic no em crida gaire l'atenció, ja que les mates i jo som enemigues des de l'infància, el social ni fu ni fa, el humanistic encara no tinc ni idea que és... I el artístic.... Bua no sé, estic moooolt encallada. Per mala sort al meu insti no es fa l'escènic, i si es fes, els meus pares no volen que el fagi (ni l'artístic tampoc, diuen que després si vull canviar de carrera no podré,si de veritat em vull dedicar a això i un etcètera molt llarg). Tot i això, no descarto la idea de actuar.

I es que no sé que vull ser. De les poques coses que em sentiria a gust seria escrivint llibres o guions de teatre. La qüestió és que no són carreres universitaries i tampoc tens un treball fixe. Una altra opció seria l'ensenyament, però tothom em diu que m'explico fatal i no ser dir les coses jajaja. També em crida molt l'atenció la direcció de cinema i el doblatge. Ho trobo molt interesant, però no estic gens informada. (potser tinc les espectatives massa altes)

M'agraden els idiomes, dibuixar i tocar el piano. Obviament no podria dedicar-me professionalment perquè no he anat mai a classes de dibuix i pel que fa el piano, hi ha gent molt més bona que jo. D'assignatures del insti les que més m'agraden són tecno, informàtica, dibuix tècnic i llengües. (només català i caste, per l''anglès sóc una negada amb potes). Algú em podria orientar? (o almenys explicar exactament que es fa a cada batx i sortides laborals?)

Tampoc es que ens hagin explicat fil per randa cada batx, així que tinc una visió molt general de les coses. Tothom em diu que fagi científic, que per nota vaig sobrada i que després podré fer el que vulgui, però ODIO molt les mates i les ciències en general. Com a màxim accepto la física, que ja m'agrada més. TInc totalment descartat fer una carrera científica.

Gràcieeeees :)

Noia, 4t ESO a punt d'agafar-li un atac per no saber que fer amb la seva vida.

Comentaris

carla.roca

Hola, "Noia, 4t ESO a punt d'agafar-li un atac per no saber que fer amb la seva vida"!

Haurem de canviar aquest nom que t'has aplicat a tu mateixa :)

Per començar, has fet el nostre Test d'Orientació? Et pot donar una idea sobre quina és la teva carrera ideal! També et recomanem mirar aquest vídeo sobre com triar batxillerat i/o cicle formatiu de grau superior.

És cert que estàs perduda, però això et passa perquè tens molts interessos i no saps molt bé per quin començar. Però, a la vegada, tens molt clar què NO vols fer i això és molt bo. Encara que se't donin bé les ciències, si tens clar que no t'agraden i que ho passaries malament, no et recomanem que facis el batxillerat científic.

Anem a comentar diverses coses:

  • Has dit alguns dels teus hobbies: idiomes, dibuixar, tocar el piano... També algunes feines o disciplines que creus que t'agradarien: escriure llibres o guions de teatre, direcció de cinema, doblatge... Nosaltres, tot això ho veiem clarament artístic. I també coneixem molts casos de persones que descartaven estudiar el batxillerat d'arts (que engloba l'artístic i l'escènic) perquè la seva família no ho veia clar. Doncs nosaltres creiem que podria ser una molt bona opció per a tu. Tant aquests dos com l'humanístic, ja que aquest últim té una pinzellada d'art i cultura, però no és tan clarament artístic. Parla amb els teus pares i explica'ls que per a tu és molt important el teu futur i encaminar-te bé. Encara que no sàpigues què estudiaràs d'aquí a 2 anys (i és MOLT normal no saber-ho encara), també és important que puguis gaudir del batxillerat i fer assignatures que t'agraden.
  • No sabem ben bé què volen dir els teus pares, però, clarament, no hi ha cap problema per haver cursat el batxillerat d'arts i llavors canviar-te de carrera. No té absolutament res a veure el batxillerat que has escollit amb la carrera que tries, i tampoc amb si llavors vols canviar. L'únic "problema" que pots tenir, per lògica, és haver cursat, per exemple, el batxillerat d'arts i llavors voler fer una carrera de ciències. Quan facis la selectivitat, necessitaràs examinar-te de matèries científiques per poder tenir prou nota per accedir-hi, i hauràs d'estudiar molt més per entrar. I això et pot passar escollint qualsevol batxillerat. Però vaja, això no ho pots preveure!
  • Com ja deus saber, tots els batxillerats tenen les mateixes assignatures comunes. Llavors, depenent de cada batxillerat, et trobes diferents assignatures de modalitat i específiques. Al d'arts, et trobaràs assignatures com Dibuix Artístic, Literatura Universal, Psicologia, Cultura Audiovisual, Arts Escèniques, Anàlisi Musical, etc. Com veus, tot és molt artístic i molt alineat al que vols fer. I és que cursant aquest batxillerat, aniries molt ben preparada per cursar carreres com Història de l'Art, Belles Arts, Teatre, qualsevol filologia, Traducció, Literatura, ciències socials com Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques, Cinema i una llarguíssima llista!
  • També volem que coneguis el batxillerat Humanístic-social, on pots trobar assignatures com Llatí, Grec, Matemàtiques o Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials, Història de la Música i la Dansa, Tècniques d'Expressió Graficoplàstica, etc. Com veus, hi ha assignatures més de ciències socials, que faciliten accedir a carreres de lletres com les filologies i Traducció, Periodisme, Dret, Administració d'Empreses, Publicitat, Sociologia, etc. Però també n'hi ha un munt d'artístiques! Et recomanem que cliquis els enllaços i que miris ben bé quines matèries es fan a cada batxillerat. Ensenya-ho als teus pares! Potser se sorprenen!

Esperem que aquesta resposta llarguíssima pugui ajudar-te, encara que sigui una miqueta :)

Gràcies per escriure'ns i molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals