Preguntes i Respostes

En què consisteix la carrera de Teràpia Ocupacional?

Comentaris

1

Vaig veure el nom de la carrera de Teràpia Ocupacional i hem va cridar l'atenció però m'agradaria sabre en què consistekx exactament i quines sortides té. També m'agradaria sabre si es pot combinar amb altres carreres. Gràcies

Maria Antonia

Comentaris

Redaccio

Hola, Maria Antonia,

Per entendre bé què és el Grau en Teràpia Ocupacional, et farem una comparació amb una altra disciplina. Si un metge veu que una persona està malalta, li receptarà medicaments; un/a terapeuta ocupacional li receptarà activitats. Es tracta d’una disciplina que treballa per fer la vida més fàcil a persones amb diversitat funcional (fins ara en dèiem “discapacitades”), ja sigui per un motiu genètic/hereditari o a causa d’un accident o malaltia. Per exemple, si una persona té un ictus o un accident de cotxe i perd la mobilitat d’una part del cos, el/la terapeuta ocupacional l’ajudarà a ser el més autònom possible, a recuperar-se i, sobretot i com a objectiu final, a reintegrar-se a la societat. Et recomano que miris aquest vídeo que han fet uns estudiants de Teràpia Ocupacional; et pot ajudar molt a entendre en què consisteix!

Aquest és un Grau que trobaràs a molt poques universitats: a Catalunya només el fan a la UVic i a la UAB, i mai com a Doble Grau amb una altra disciplina. Ara bé, sempre és possible que si ho vols combinar amb un altre grau de salut comparteixin moltes assignatures. Per tant, amb l’altre grau, que cursaries en acabar Teràpia Ocupacional o abans, se’t convalidessin força assignatures i que aquest segon fos un any més curt, més o menys.

Es parla de la Teràpia Ocupacional com un dels àmbits de la salut que més està creixent i cada cop està més demandat als centres hospitalaris i de salut. Les sortides professionals són molt variades: des de l’àmbit de la salut, el sociosanitari (tot tipus d’assistència, inclosa la domiciliària), àmbit social (rehabilitació psicosocial, serveis socials especialitzats), àmbit educatiu (adaptació d’activitats o atenció a estudiants amb diversitat funcional), fins a fer de professora i investigadora universitària en el camp o treballar per tu mateixa com a terapeuta. Les activitats et permeten atendre des de nens i nenes fins a avis i àvies i, fins i tot, a desenvolupar teràpies fent servir l’ajuda d’animals com els cavalls.

Si tens cap més dubte, aquí t’esperem per resoldre’l.
Gràcies i molta sort 🙂

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
1 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.