Preguntes i Respostes

En què m’he de basar per escollir el grau?

Comentaris

1

Hola, bona tarda. Em dic Ernest i sóc estudiant de segon de Batxillerat. M'agradaria demanar-vos l'opinió sobre un dilema que em plantejo a l'hora d'escollir el grau que vull cursar l'any que vé. Dubto entre fer geologia o enginyeria civil. M'agrada moltíssim la ciència en general, i la geologia (de fet, un dels meus somnis és dedicar-me a la recerca algun dia), però com moltes altres carreres avui dia no ofereix massa sortida laboral. Pel que fa a l'enginyeria civil, també m'atrau, encara que no tant apassionadament. És una carrera la major part del contingut de la qual està relacionat amb les matemàtiques i la física (i, en menor mesura, amb la geologia). Em van força bé ambdues matèries i, de fet, la física m'agrada. És un grau, tinc entès, amb molt bona sortida laboral i moltes oportunitats. L'únic que em fa por és la seva dificultat, que, com en la majoria d'enginyeries, és alta. A part del meu interès per l'investigació, també m'agradaria poder, en un futur, sortir a l'estranger, ja que disfruto dels idiomes i cultures noves. M'he trobat amb gent que m'ha dit que és molt important tenir en compte les oportunitats laborals del que s'estudia, i d'altres que m'han dit que només he de tenir en compte fer allò que més m'agradi. Encara em queden uns mesos per pensar, però em trobo en una situació difícil i no sabria en quins arguments és millor basar-me per fer l'elecció. A veure què en penseu...

Comentaris

Redaccio

Hola, Ernest!

Primer de tot, sobre la dificultat de les enginyeries, et direm que sí que requereixen força dedicació i esforç, però que si estàs traient bones notes a les assignatures de ciències pures, no tindràs problemes per anar avançant.

Segon dubte. Tens el dilema de molts i moltes alumnes: he d’estudiar allò que realment m’agrada o el que em permetrà tenir feina de forma fàcil? Nosaltres sempre apostem per escollir els estudis que de veritat et moguin, t’apassionin i en els quals et vegis treballant en un futur. Pensa que, possiblement, hi dedicaràs més de 40 anys de la teva vida laboral! Així que el millor és que triïs el que et diu el cor.

Entenem que et plantegis les sortides professionals d’un grau com Geologia, però potser només veus les més evidents. És clar que podries treballar com a geòleg o fent recerca en aquest camp, però també existeix la docència. Et veus sent professor d’universitat en aquest camp? De fet, la docència és una activitat estretament lligada a la recerca, i que en moltes ocasions es fa en àmbit universitari. També et pots plantejar ser professor d’ESO, batxillerat o FP. Per aconseguir-ho, un cop acabat el grau, és obligatori cursar un Màster en Formació del professorat, que t’habilita per a ser docent de l’assignatura de geologia o semblant en qualsevol d’aquestes etapes educatives. En el teu cas, hauries de cursar el màster en una universitat que oferís l’especialitat d’ensenyaments de ciències de formació del professorat!

Una altra opció és agafar la base de la geologia amb el grau i, posteriorment, estudiar un màster o postgrau que t’encamini a una sortida professional que t’interessi aprendre i que tingui força sortida, com podria ser l’enginyeria civil o d’altres. Així, no perds la il·lusió d’estudiar el que t’agrada i, a més, t’especialitzes, assegurant-te un “pla B”.

Per últim, val a dir que la professió del futur és… ser emprenedor! Amb això volem dir-te que no només existeixen les professions que ja coneixes o les aplicacions pràctiques que se t’acudeixen a priori. Tu mateix pots pensar en una sortida professional, de manera autònoma o unint-te a professionals d’altres especialitats, que sigui una bona idea de negoci.

Hi ha moltes més possibilitats de les que t’imagines. Segueix perseguint allò que vols, insisteix i sigues persistent. Si ho fas així, trobaràs el camí!

Gràcies per escriure’ns i molta sort 🙂

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals