Preguntes i Respostes

Enginyeria industrial

Comentaris

3

Bones!

Estic pensant què estudiar l'any que ve, i la opció que actualment pren més força és Enginyeria en Tecnologies Industrials a la UPC. De totes maneres, tinc alguns dubtes. Primer de tot, pel fet que l'enginyeria industrial és un camp molt ampli, abasta pràcticament tots els àmbits de l'enginyeria, i per tant he de dir que no m'agraden tots. En concret, temes com la construcció, els automòvils... no són el que més m'apassiona. No sé si és un problema. Segurament m'hauré de menjar algunes assignatures del tema, però entenc que no serà el gruix de la carrera.

 

D'altra banda em preocupa el tema de l'ocupació. Malgrat que es diu que les enginyeries tenen molta sortida, a vegades he sentit que la feina dels enginyers es troba fora d'Espanya, a paisos com Alemanya (per exemple). Això em preocupa una mica, perquè a priori no m'agradaria haver de marxar a l'estranger a treballar. 

 

Moltes gràcies!!!!

Comentaris

carla.roca

Hola!

És cert que el grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials és força ampli i toca moltes disciplines. Per tant, sí que hauràs de fer algunes assignatures que no t'agradaran o que t'interessaran menys. Si això et sembla un problema, potser et convindria buscar una enginyeria més concreta i que se centri en un àmbit més tancat! Et recomanem que busquis totes les que et criden l'atenció i que llegeixis amb atenció el pla d'estudis per veure quines assignatures s'hi fan.

Una enginyeria molt recomanable i que té molta sortida professional és Multimèdia, Aplicacions i Videojocs! Si et crida aquest món, dona-li una ullada! També és interessant el grau en Enginyeria Mecatrònica, també força àmplia, però molt orientada al món industrial!

Sobre l'ocupació en aquest cas, creiem que és un mite bastant gran, ja que, de fet, el mercat laboral espanyol necessita cada vegada més perfils tècnics. Dona un cop d'ull al top 20 d'UNPortal i veuràs que en el llistat de graus amb més inserció laboral, 9 de 20 són enginyeries!

Òbviament, en alguns països hi haurà més bons sous o una quantitat d'empreses major, però actualment les enginyeries són dels graus amb més % de probabilitat de trobar feina a escala estatal!

Gràcies per escriure'ns i molta sort! :)

Pol02

Hola! 

Gràcies per la resposta. Penso que és impossible que, d'una carrera, t'agradin totes les assignatures. Crec que eginyeria industrial és la que en té més d'interessants, i que si alguna sobre automòbils o estructures no m'agrada, me l'acabaré empassant, perquè l'important és la carrera en general i no una assignatura en concret.

Ja vaig tenint la decisió gairebé presa, però m'agradaria saber si em podrieu posar en contacte amb algun alumne d'Enginyeria en Tecnologies Industrials de la UPC de Terrassa per saber la seva experiència. Si no, no passa res perquè aquest març aniré al saló de l'ensenyament. 

 

Moltes gràcies novament!

 

 

carla.roca

Hola, Pol02!

No tenim cap contacte de Tecnologies Industrials però pots contactar amb la UPC :)

Gràcies a tu!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals