Preguntes i Respostes

Estic indecisa

Comentaris

1

Hola! Sóc alumna de 2n de batxillerat Artístic. (m'he canviat del científic al social i d'aquest finalment a l'artístic) perquè no sabia què fer. Ara tinc una mitja de poc més de 9. Faig disseny, hist.art i dib.art. M'agradaria saber si podria fer periodisme o publicitat a BCN i quines sortides tindria fent disseny i si realment s'adaptaria a mi, belles arts també em crida l'atenció però no tinc clar que sigui el que vull fer. Sóc extrovertida, comunicativa i imaginativa. Gràcies per tot!

Comentaris

Redaccio

Hola, Meryscott!

Veiem que ets una persona amb molts interessos, un cul inquiet! I això està molt bé i per això et costa decidir-te. Abans de res, que sàpigues que això no és res de dolent.

Suposem que, ara que t’has quedat al Batxillerat Artístic, creus que aquest és el que més t’agrada. Per tant, comencem amb una pregunta: creus que el món artístic i cultural és el teu? Has escollit bé l’itinerari o el tornaries a canviar? Pots respondre’ns als comentaris.

Si creus que vas per bon camí, continuem! Una persona creativa, amb ganes de comunicar i amb imaginació, com dius que ets, és una candidata ideal per graus com els de Periodisme i Publicitat. I sí, aquestes carreres existeixen a Barcelona, tot i que amb notes de tall força altes. També podries valorar fer-les en altres comarques! Has de saber, però, que es tracta de professions molt diferents!

– D’una banda, el Periodista és el professional que treballa manejant informació molt important, amb força càrrega ètica i amb la responsabilitat pública de defensar la veritat per damunt de tot. També existeixen tipus de periodisme, com el cultural o l’esportiu, que no comporten aquesta mirada tan seriosa. A més, els periodistes no només poden treballar en redaccions de diaris, televisions o ràdios. Cada cop més, estan molt buscats a la majoria d’empreses per formar part dels departaments de comunicació.
– D’altra banda, els graduats en Publicitat i Relacions Públiques poden treballar en agències de màrqueting i publicitat, així com en qualsevol empresa que tingui un departament dedicat a aquest servei.

Belles Arts és potser el grau més indicat si tens clar que vols ser ‘artista’ d’arts visuals i plàstiques, per tant, pintura, escultura, dibuix, videoart, fotografia, entre d’altres. També pot servir-te per treballar en el món de la gestió cultural, museística i de galeries d’art.

Pel que fa al Grau en Disseny, també parlem d’una figura d’artista, però molt més concreta. Aquests estudis es divideixen en 4 disciplines: disseny gràfic, d’audiovisuals, de moda i d’interiors. A Barcelona, per exemple, hi ha l’escola BAU, on s’imparteix el Grau en Disseny. El seu pla d’estudis és molt interessant, ja que els dos primers cursos fas assignatures transversals dels fonaments generals del disseny i de les seves disciplines. Per tant, podem dir que fas un “tastet” de totes elles. Un cop arribes a tercer curs, has d’escollir amb quina modalitat continues i, per tant, t’especialitzes.

Segur que encaixes en algun d’aquests graus! Però és important que pensis amb quin d’aquests ‘mons’ et veus més identificada, ja que tenen coses en comú però són força diferents. També és molt bona idea parlar amb persones que treballin en aquests camps, que hagin estudiat aquestes carreres o que en siguin estudiants actualment. T’ajudarà a tenir una opinió més concreta de si t’interessen les assignatures del grau i si t’hi veuràs treballant, un cop surtis al món laboral.

Esperem haver-te donat un cop de mà!

Molta sort 🙂

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals