Preguntes i Respostes

Estic molt confusa

Comentaris

1

Hola,

D'ençà que he començat segon de batxillerat la gent del meu entorn em pregunta que voldré fer de cara l'any que ve. Jo sé que vull anar a la universitat, el problema és quan em pregunten quina carrera vull i em suposa un gran pes emocional, ja que estic molt indecisa.

Les opcions que em criden més l'atenció son: Periodisme, turisme i estudis socioculturals del gènere.

Quasi ve totes les carreres implica parlar en públic, i jo ho passo bastant malament. Tot i que també m'han dit que com més ho faci al final m'acabaré acostumant, però això em tira bastant enrere i em fa sentir molt impotent.

Pel que fa als meus hobbies m'agrada molt viatjar i el que tinc clar és que m'agradaria cursar una carrera que em permetés trobar feina allà on viatgi.

De moment en la que penso més és la d'estudis de gènere on m'he informat i pots estar en ONG, recursos humans, assessorament, fer xerrades i potser és amb la que més em sento a gust. Per altra banda és un dels graus més nous i, hi ha molt poca informació, tampoc trobo alumnes perquè m'expliquin les seves experiències i això em fa sentir una mica insegura a l'hora d'acabar-me de decidir.

La carrera de periodisme em va cridar l'atenció pel simple fet de tenir la idea de poder ser corresponsal, ja que sé que tinc facilitat per les llengües. Però cada vegada ho veig més "impossible". I per últim la carrera de turisme per l'avantatge que et dóna de poder viatjar.

També m'han dit que després de la carrera pots fer un màster i així cursar una altra opció. És a dir, si faig el grau de gènere, després puc fer un màster de turisme, però això ja és pensar molt enllà.

Moltes gràcies per tot el que feu!!

Comentaris

carla.roca

Hola, laia243006!

És normal que estiguis preocupada i confusa! Triar què estudiar és una decisió important i l'edat en la qual et toca prendre aquesta decisió és una etapa de ple descobriment en la qual, potser, encara no et coneixes 100% a tu mateixa ni què fer al futur. Ho aniràs descobrint a poc a poc i si t'equivoques no passa res :)

Per escollir grau, és important (com ja has fet tu) descobrir quines són les sortides professionals de l'estudi i imaginar si et sentiries a gust fent alguna d'aquestes feines. Si la idea de treballar en ONGs o fent formacions i investigacions en alguna organització o entitat t'agrada, el grau en Estudis Socioculturals de Gènere pot ser una molt bona opció per a tu. Haver de parlar en públic et pot fer por ara, però, com bé dius tu mateixa, és una habilitat que es pot anar perfeccionant i que et costarà menys cada vegada. A més, segur que no és 100% requerit que parlis en públic en totes les feines! Tu mateixa aniràs traçant el teu camí i, si no vols fer això en concret, trobaràs la manera de ser una bona professional en el teu àmbit escollint quina feina vols fer exactament!

Per conèixer més detalls sobre el grau, et recomanem parlar directament amb la universitat per si et pot posar en contacte amb algun estudiant actual o buscar-los tu mateixa a la plataforma LinkedIn posant el nom de l'estudi al cercador. Segurament, hi trobaràs estudiants que l'estan cursant actualment i els podràs escriure un missatge privat amb els teus dubtes.

El grau en Periodisme és un estudi força ampli sobre els mitjans de comunicació que et permet treballar en àmbits com la ràdio, la TV i els mitjans escrits (físics o digitals). Encara que acabessis treballant en ràdio o TV, no vol dir que ho haguessis de fer davant de la càmera i, doncs, havent d'afrontar la teva por a parlar en públic. La gran majoria de feines periodístiques són de redacció i programació de continguts, sempre fora de càmera i molts cops treballant en equip en una redacció. A més, aquests estudis no només et permeten treballar com a periodista en un mitjà de comunicació, sinó que també t'obren les portes a obtenir feines en gabinets de comunicació d'empreses i entitats, agències de comunicació i publicitat o ser creadora de continguts o community manager. Si t'interessés parlar amb un/a estudiant o professor/a d'aquest grau, t'hi podem posar en contacte! Només ens ho has de demanar fent un comentari a aquesta resposta!

Per últim, el grau en Turisme també és un estudi molt ampli que et podria ajudar a viatjar i a utilitzar la teva facilitat pels idiomes.

Fer un màster o postgrau quan acabis el grau universitari SEMPRE és una opció per seguir aprenent i fer créixer les teves habilitats. És molt probable que, quan comencis el grau, pensis que és molt general i que necessites més formació i més concreta. Però per això hi són aquestes altres formacions!

En resum, esperem que no et pari cap de les pors que tens ara mateix, ja que sempre es poden treballar i millorar, i que et posis en contacte amb la universitat o estudiants d'allò que més t'interessi per acabar de decidir-te :)

Sort i fins aviat!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
13 + 2 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.