Preguntes i Respostes

Estic molt liada

Comentaris

1

Hola! Estic cursant 2n de batxillerat, especificament el cientific, i cada vegada estic mes confosa sobre quina carrera universitaria fer.

Des de sempre he volgut fer medicina perque m'agarada molt el mon de les ciencies, en concret el mon criminal (forense). Tot i aixo, cada vegada que s'apropa mes, noto que no se si es realment la meva vocacio. Soc conscient de que es una carrera molt dura i molt llarga i no se si realment tinc ganes d'estudiar una carrera tan sacrificada.

Aixi informant-me vaig arribar al doble grau de criminologia amb dret, i ja que m'agrada tan el mon criminalistic em va cridar molt l'atencio. Pero tampoc ser si esta relacionat amb el batxillerat cientific i m'han dit que te poca sortida....

Ciencies biomediques es una altra de les carreres que em crida l'atencio, pero no se ni de que tracta la veritat.

Estic bastant perduda perque vull fer una carrera que m'agradi i que tingui sortida pero que no acabi agobiada i estressada en el intent, com crec que em passaria amb medicina...

Amb tot aixo, he de dir que les notes de batxillerat m'estan anant molt be, falta veure com va selectivitat pero crec que puc arribar a treure bona nota. La meva idea es fer biologia, quimica i fisica en les ponderacions i que es quedin les dues mes altes....

Gracies per la vostra atencio!

Mireia

Comentaris

carla.roca

Hola, Mireia!

Gràcies per confiar en nosaltres i enviar-nos la teva pregunta :)

És cert que Medicina és una carrera que exigeix molta vocació, però sobretot dedicació i compromís. Dura 6 anys i, a més, després has de fer el MIR. Per tant, només et recomanaríem escollir-la en cas que ho tinguis molt molt clar! Si l'esculls amb indecisió, és fàcil que t'angoixis ràpidament i no la gaudeixis.

L'altre grau que planteges, Ciències Biomèdiques, és un grau de la branca científica i amb les assignatures específiques que faràs (que ponderen a la Fase Específica per accedir a aquest grau), podries accedir-hi, sempre que arribis a la nota de tall. En aquest grau faries assignatures del mateix àmbit de les que has fet al batxillerat científic i algunes de les sortides professionals que té són: investigació lligada a la biomedicina, indústria farmacèutica, laboratoris de diagnòstic, ciència forense, laboratoris clínics d'hospitals, etc.

En la mateixa línia, també et podria interessar el grau en Biotecnologia, que també està relacionat amb la biomedicina, la investigació o diagnòstic en laboratoris o la indústria farmacèutica, així com amb el tractament de dades i la bioinformàtica.

Sobre el grau en Criminologia o doble grau en Criminologia i Dret, has de saber que les assignatures de Fase Específica que hi ponderen no són de l'àmbit científic, sinó social-humanístic. Per tant, si hi volguessis accedir, hauries de preparar-te alguna de les següents per la Selectivitat de juny del 2021:  Economia de l'Empresa, Geografia, Història de la Filosofia, Llatí, Matemàtiques ,Matemàtiques Aplicades a les CC.SS. En algunes universitats, també pondera l'assignatura de Grec. Per conèixer si hi ha gaire inserció laboral en aquest grau, hauries de posar-te en contacte amb alguna de les universitats que l'ofereix.

Si t'interessa, et podem posar en contacte amb estudiants i/o professorat dels graus en Medicina i Biotecnologia, que et podrien explicar la seva experiència a classe i com és un dia a les aules. Si et ve de gust, deixa'ns un comentari i et contactarem.

Esperem haver pogut ajudar-te una mica.

Sort i ànims!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
4 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.