Preguntes i Respostes

Faig Batx escènic i no sé què estudiar

Comentaris

1

Hola, sóc una alumna que està cursant 2n de Batxillerat Escènic i no tinc ben be clar que vull estudiar. Tinc varies oopcions: una d'elles és publicitat i relacions públiques però tampoc estic gaire segura, llavors Educació Primària i sino Arts Escèniques. Espero que hem pogueu ajudar, moltes gràcies! Anna Garcia

Comentaris

Redaccio

Hola, Anna.

Bé, ajudar-vos a escollir Grau és sempre un tema delicat… Tot i així, intentaré donar-te algunes eines i consells per a fer-ho! Primer de tot, un parell de coses que potser et semblaran insignificants però que et poden anar molt bé: et recomano que et llegeixis un article que vàrem publicar sobre la vocació i també que facis el nostre test d’aptituds. Aquests dos materials poden orientar-te força i ajudar-te a descartar alguna de les opcions!

Sembla que inclous Arts Escèniques com a l’última opció, oi? Suposo que perquè és l’estudi que et fa menys il·lusió o perquè has acabat veient que no t’agradaria prou ara que estàs fent el Batxillerat escènic… Però per alguna cosa vas decidir començar-lo, oi? Pensa-hi! Si et serveix d’ajuda, jo vaig estudiar el Batxillerat artístic i, en aquell moment, també feia teatre i sempre he sigut una persona amb interessos molt artístics. Ara bé, sempre vaig saber que, tot i que fes l’artístic, no estudiaria Belles Arts ni teatre perquè no estava fet per a mi ni m’hi veia gens! I mira, al final vaig estudiar Periodisme i va ser la millor decisió que podia prendre! Vaig fer aquest Batxillerat perquè notava que necessitava formar-me d’una manera artística, encara que al final no acabés essent “artista”. Potser t’ha passat alguna cosa semblant!

El que et vull dir és que potser has volgut formar-te en allò que et venia de gust en aquell moment per acabar fent una cosa completament diferent i que segur que t’haurà servit igualment! Per exemple, si ets una persona artística i amb facilitat d’expressió (sigui del tipus que sigui), tindràs bons dots per un Grau com Publicitat i Relacions Públiques, en el qual es necessita molta capacitat d’organització però també molta creativitat! Pel que fa a Mestre d’Educació Primària, m’agradaria dir-te que no n’hi ha prou amb què “t’agradin els nens”, sinó que cal ser conscient que és una de les professions més importants, ja que queda sota la teva responsabilitat l’educació de les futures generacions. A partir d’aquí, pots ser el tipus de mestra que vulguis i, fins i tot, especialitzar-te en àrees que puguin interessar-te més, com la música o la plàstica!

En definitiva, fes el que sentis que has de fer, el que més et mogui. Intenta que les opinions alienes del tipus “amb això tindràs feina o amb això no” no t’influenciïn. I, sobretot, escolta’t i fes-te cas. Si comences una carrera i t’equivoques, doncs t’equivoques! No passa res. El més important és ser feliç i sentir-te realitzada amb allò que fas. I si no et sents capaç de decidir-ho aquest any, tampoc hi ha pressa. El temps és tot teu! 🙂

Molts ànims i moltíssima sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals