Preguntes i Respostes

Faig batx social i no sé què estudiar

Comentaris

1

Hola, estic cursant 2n de Batxillerat Social i no tinc clar que vull estudiar. M'interesen aquests graus: Educació Primària, Psicologia, Administració i Direcció d'Empreses i Màrqueting. Espero que hem pogueu ajudar, moltes gràcies! Eli,

Comentaris

Redaccio

Hola, Eli!

Primer de tot, et recomanem dues coses: que llegeixis aquesta notícia sobre la vocació i que facis el nostre test d’aptituds. Potser aquests dos recursos t’ajuden a tenir-ho més clar!

El més important per decidir què estudiar és pensar què implica una professió o una altra i intentar imaginar si t’agradaria dedicar-t’hi. Així que et recomanem que pensis en els Graus que ens comentes i et facis aquestes preguntes: “Em veig fent això? Estaria disposada a estudiar mínim 4 anys per dedicar-m’hi? Què m’agrada d’aquest estudi i què em fa més por?”
El que et responguis, t’ajudarà a ser sincera amb tu mateixa i, potser, a descartar alguna opció!

D’altra banda, és interessant pensar en quines qualitats tens i a quin estudi o professió s’adapten més:

  • Per ser Mestre és important tenir molt d’esperit crític i una gran humanitat, a banda de creure de veritat que aquesta és una de les professions més importants del món!
  • La Psicologia necessita persones molt empàtiques i que sapiguen posar-se a la pell dels altres. A més, és important que siguis forta a nivell emocional, per no veure’t molt afectada per allò que els pacients t’expliquin!
  • Administració i Direcció d’Empreses és una de les carreres més “clàssiques”, ja que fa força anys que existeix i és una de les més demandades pels nous estudiants. Tot i així, les persones més indicades per estudiar-ho són les que tenen esperit innovador, creativitat i empenta per crear empreses o negocis.
  • Màrqueting i Comunicació Empresarial és una carrera de molt futur! Actualment, totes les empreses, més grans o més petites, necessiten assessorament per millorar la seva marca o fer-ne una bona comunicació. Per tant, originalitat, iniciativa i molts dots de comunicació són imprescindibles per a qui s’hi dediqui!

Creus que tens alguna d’aquestes qualitats? Si és així, potser has trobat la teva vocació! Si dubtes entre aquests Graus, intenta parlar amb persones que els hagin estudiat o amb professionals que hi treballin. Per exemple, contactant amb ells o elles a través de Twitter i fent-los les preguntes que tinguis. També està bé visitar les webs de les universitats i mirar el pla d’estudis (oferta d’assignatures) de cadascun dels Graus. Així et faràs una idea més acurada de com seran les classes i el que aprendràs.

Et desitjem moltíssima sort!

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
2 + 2 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.