Preguntes i Respostes

FP, NOTES DE TALL I ACCÉS A LA UNIVERSITAT

Comentaris

1

Hola!

Estic bastant desinformada sobre la FP i l'accés a la universitat a través d'aquests estudis. Com funcionen? S'aconsegueix una nota de tall? Com? Si vols accedir posteriorment a un grau universitari, és possible aconseguir la ponderació de les matèries específiques? Què s'hauria de fer en aquest cas? 

 

Moltíssimes gràcies :)

Comentaris

carla.roca

Hola!

Tens les mateixes opcions d'accedir a un grau fent un cicle que estudiant batxillerat. Pots accedir a qualsevol grau universitari des de qualsevol Cicle Formatiu de Grau Superior (o "FP"). La nota final del cicle serà la teva nota d'accés al grau universitari. Si amb aquesta nota no pots arribar a la nota de tall del grau que vols estudiar, pots matricular-te a la Selectivitat i examinar-te de fins a 3 assignatures de la Fase Específica per apujar nota.

Havent cursat un cicle formatiu de grau superior, podràs convalidar les assignatures cursades per, així, cursar-ne menys al grau universitari. Aquest tràmit es fa un cop t'han acceptat a la universitat i vas a fer la matrícula. Els crèdits convalidats depenen del cicle que has fet i el grau que vols estudiar. Ho trobaràs a les webs de cada universitat. Aquí tens un exemple.

Tant si apuges nota a la Selectivitat com si no, hauràs de fer la Preinscripció Universitària per demanar plaça a les universitats. En un llistat del formulari, podràs demanar plaça fins a 8 graus/universitats diferents. Encara no es coneixen les dates de la Preinscripció 2021. Quan s'acabi el període de preinscripció, es publicaran les places assignades i sabràs on has accedit. Aquí tens un tutorial per fer-la.

Aquí tens més informació sobre els CFGS i l'accés que et donen a la universitat.

Gràcies per escriure'ns i sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
15 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.