Preguntes i Respostes

Graduar-se més tard del que pertoca

Comentaris

1

Bon dia,

Estic a segon any del grau d'Estudis Literaris que imparteix la Universitat de Barcelona. La veritat és que porto ja uns mesos amb un gran dilema a sobre i voldria demanar consell. Per primera vegada en tots els anys que porto estudiant m'he arribat a plantejar el fet de dividir un any en dos, fer menys assignatures de cara l'any vinent i, per tant, treure'm la carrera en cinc o sis anys. Arran del confinament del març de l'any passat i el recent contagi de tota la nostra família de Covid-19, m'he adonat que al llarg de la meva vida m'he perdut moltes coses per culpa de l'estudi (o la merda de sistema, que no permet cap tipus de fall) i que no l'estic disfrutant tant com a mi/altres persones properes a mi ens agradaria. És per això que, per no abandonar completament la carrera (perquè m'agrada), he plantejat aquesta alternativa, però em fa por. 

Em sento tonta per no anar al ritme que se m'exigeix, inútil si em comparo amb els companys que estàn al mateix any que jo i a sobre no sé si aquesta decisió em repercutirà negativament de cara al món laboral. Em sento fracasada, i necessito ajuda. Què penseu? Què puc fer?

Moltes gràcies

Salutacions

NDR_7

Comentaris

carla.roca

Hola, NDR_7!

No et preocupis! Et pots matricular a menys assignatures i fer la carrera en cinc o sis anys, no hi ha cap problema! No ets l'única persona que pren aquesta decisió i les teves raons són 100% vàlides ;)

D'aquesta manera, podràs tenir més temps per tu, alhora que continuaràs estudiant la carrera que t'agrada. Acabar el grau en més de quatre anys no et resta possibilitats en el món laboral ni et converteix en un perfil de professional menys interessant. Al final, has de pensar que per aconseguir una feina, necessitaràs el títol de graduada, però ningú es fixarà en quant de temps has fet el grau.

Entenem que tinguis tots aquests sentiments i potser els hauries de comentar amb una persona propera a tu. Però la nostra opinió és que no és cap derrota fer el grau en més temps que la resta dels teus companys/es. Tothom ho fa com pot. Pensa en les persones que estudien mentre treballen!

Esperem haver-te ajudat. Molta sort!

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
1 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.