Preguntes i Respostes

grau discapacitat i preu màsters públics i erasmus

Comentaris

1

Tinc un grau de discapacitat (psíquica, que no pas intel·lectual) del 67% i la meva pregunta és: els màsters públics són gratuïts? I el programa "Erasmus"? Una altre pregunta; com es convaliden crèdits pre-Bolònia d'Enginyeria Industrial (UPC Terrassa) i de 1er de Llicenciatura de Física (UB)? La darrera; estic cobrant la PNC (Pensió No Contributiva) i no puc estar fora de l'Estat Espanyol més de tres mesos; hi ha Erasmus de menys de tres mesos, fora de l'Estat Espanyol?

Comentaris

Redaccio

Hola, Miquel!

  • Les persones que acreditin, com a mínim, un 33% de discapacitat amb un document, resolució o carnet, en el moment de formalitzar la matrícula universitària d’un estudi públic, no hauran d’abonar-ne l’import. En cas que fos denegat, encara quedaria l’opció d’aconseguir-ho mitjançant les beques d’estudi! En el cas d’universitats concertades o privades, cada centre aplica un % de descompte diferent.
  • L’Erasmus o estades de mobilitat internacional no són gratuïtes, ja que van a càrrec de l’estudiant. Ara bé, l’Estat ofereix diverses beques per ajudar els alumnes de manera econòmica i, en aquest cas, l’import dels ajuts també varia en funció del % de discapacitat. Aquí pots veure un exemple d’aquest cas en les beques Erasmus+.
  • Sobre les convalidacions, has de posar-te en contacte amb la universitat de destí i facilitar-los tots els documents que es requereixin per fer la gestió. Aquest centre s’encarregarà de fer l’estudi de convalidacions.
  • Per últim, les estades d’Erasmus solen ser mínim de 2 mesos, però també va en funció de la universitat on estiguis estudiant i de la que et rebrà com a alumne internacional!

Esperem haver-te ajudat 🙂

Fins aviat!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

  • El responsable del tractament de les dades és la Fundació Universitària Balmes, titular de la UVic-UCC.
  • La finalitat és oferir el servei per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la UVic-UCC.
  • Les dades es tractaran sobre la base del consentiment de la persona per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la Universitat.
  • Es comunicaran únicament als centres amb els quals la UVic-UCC hagi convingut l’organització dels estudis que us interessen.
  • En qualsevol moment podreu exercir els drets a accedir a les dades, rectificar-les, suprimir-les, sol·licitar-ne la limitació del tractament o bé oposar-vos-hi.
  • Podeu consultar informació addicional a Avís legal i protecció de dades.