Preguntes i Respostes

Grau UVic

Comentaris

1

Bones, Estic mirant carreres perquè el grau que estic cursant no m'està agradant gens. Un dels graus que m'ha cridat l'atenció ha sigut el grau en Màrqueting i Comunicació Empreserial de la UVic. Em sorgeixen diverses preguntes: 1- Quines sortides pot tenir i si són ben remunerades? 2- És un grau amb prestigi i ben rebut per les empreses? 3- Només es pot cursar a la UVic. La UVic destaca per no tenir gaire bona reputació. Em suposarà alguna dificultat posterior cursara aquest grau en aquesta universitat? Espero una resposta. Moltes gràcies.

Comentaris

Redaccio

Bones, Lluc22!

Responem a les preguntes que ens has fet arribar:

– Les sortides professionals del grau en Màrqueting i Comunicació Empresarial tenen a veure amb l’estratègia per vendre més i millor (qualsevol producte o servei), així com oferir una bona experiència al client i treballar per crear una fidelització. Perquè te’n facis una idea, les feines que pots fer dins el món del màrqueting són molt diverses: pots ser Community Manager i ocupar-te de les xarxes socials, campanyes publicitàries online i de xarxes socials, escriure continguts pel blog d’una empresa, encarregar-te del mail-màrqueting, gestionar un ‘e-commerce’ (una botiga online), fer anàlisis de mercats, etc. On pots fer aquestes feines? Gairebé totes les empreses i negocis necessiten serveis semblants, així que podries treballar al seu departament de màrqueting i publicitat. També existeixen les agències de màrqueting, que treballen per diverses empreses. I també pots ser consultor o ‘freelance’, treballant pel teu compte com a autònom.

– I tant que és un grau amb prestigi i ben rebut per les empreses! El màrqueting és un sector en ple creixement, que necessita i necessitarà molts professionals preparats per la comunicació i la publicitat del futur, sobretot i cada vegada més, la que es fa digital i a través de les xarxes socials! Si dones un cop d’ull a webs de cerca de feina, veuràs que hi ha moltes ofertes d’aquest sector.

– Volem que reflexionis un moment sobre “la reputació”. Què és per a tu la reputació? De vegades, ens creiem qualsevol comentari o dada que ens diuen i, a partir d’allò, tenim una idea prefixada i plena de prejudicis. Això sol passar molt amb les universitats. Saps que una és “la millor” o “la més ben valorada” perquè t’ho ha dit un conegut/da o has llegit una notícia que en parlava. Però el cert és que no existeixen la millor ni la pitjor universitat, sinó la millor o la pitjor per a tu, pels teus interessos. Està molt bé que llegeixis notícies, opinions o fins i tot rànquings de les universitats de l’estat per conèixer la seva qualitat. Però també és molt important que facis una valoració personal fent una mica de recerca per internet. Entra al web de la UVic i busca tot el següent: on està situada, com és el pla d’estudis del grau, si hi ha pràctiques obligatòries i a quines empreses pots fer-les, quin tipus de recerca es fa, quines i quantes beques pots aconseguir, com són les instal·lacions i laboratoris específics pel grau que vols cursar, si podràs marxar d’Erasmus i a on… L’opinió que tens de tot això és molt subjectiva i així ha de ser. Intenta que no t’influeixin els comentaris que hagis pogut escoltar, perquè sí, és una molt bona universitat, però no ho sabràs fins que comencis a interessar-te’n de debò i deixis enrere l’opinió dels altres! Per això et recomanem que intentis conèixer-la una mica més fent aquesta recerca que t’hem comentat, fent-hi una trucada per deixar-te assessor i, sobretot, visitant-la a la seva Jornada de Portes Obertes. Enguany, la fan el 30 de març i és una molt bona oportunitat per parlar amb professorat sobre les assignatures, amb alumnes que estan cursant el grau, veure les instal·lacions que tenen i resoldre qualsevol dubte! –> http://www.uvic.cat

Esperem haver pogut ajudar-te una mica en aquesta decisió, però recorda que si estàs ben informat, sempre prendràs el camí correcte 🙂

Moltes gràcies per escriure’ns i moltíssima sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals