Preguntes i Respostes

Graus en extinció i PAP

Comentaris

1

Hola, bon dia!

Tinc unes preguntes, a veure si me les podríeu contestar.

-Hi ha graus en extinció? Com pots saber quins són, o quan es deixaran de fer? 

-Com són les proves d'aptitud personal? Què t'avaluen? En quins graus acostumem a fer-les? Si "no ets apte" no pots estudiar aquest grau, o tens un altra oportunitat?

Moltes gràcies per aquest fòrum de dubtes, ajuda i és una molt bona iniciativa.

Comentaris

carla.roca

Hola, jas1763!

  1. Sí, existeixen els "graus en extinció". Es tracta de graus que s'han deixat de fer, per exemple, perquè en una universitat no s'omplien les places disponibles per aquests estudis. L'alumnat que ja havia començat el grau podrà acabar-lo, però no podran començar-lo nous i noves estudiants. Normalment, s'extingeixen en només algun centre que deixa de fer-los, però no en la totalitat del sistema universitari. Cada universitat hauria d'informar degudament a la seva pàgina web de quins graus estan en extinció dins la seva oferta. Si estàs consultant el llistat de graus d'alguna uni i no ho tens clar, posa-t'hi en contacte! A més, si el grau està en extinció, no t'apareixerà com a grau disponible a la Preinscripció Universitària.
  2. Les Proves d'Aptitud Personal són uns exàmens obligatoris per accedir en alguns graus i universitats concretes (públiques i privades). Mesuren aptituds que el sistema universitari considera essencials per fer el grau i accedir al món laboral. Per exemple, als graus de Mestre s'avaluen els coneixements de llengües i matemàtiques, i pel grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE), s'han de superar 4 proves físiques. Si l'estudiant ha fet Batxillerat, també tindrà l'obligació de fer la Selectivitat, a banda de les PAP. Si no aconsegueixes l"Apte/a", no hi pots accedir en aquella convocatòria (per alguns graus, n'hi ha 2 cada curs), però pots intentar-ho a la següent. Aquí pots consultar els graus amb PAP.

Gràcies! Ens encanta que la nostra feina us sigui de servei ;)

Cuida't!

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
5 + 4 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.