Preguntes i Respostes

LABERINT DE DUBTES

Comentaris

1

Bona tarda! Em presento, sóc una estudiant de 2n de Batxillerat de l'arrel científica: faig química, ctma i biologia, a més de mates. Volia demanar consell sobre que estudiar perquè estic molt molt MOLT perduda i el temps se m'escapa.

Des de ben petita sempre he volgut estudiar veterinària...i ja se sap: no és pas bufar i fer ampolles. Bàsicament, tinc el "típic" problema que no arribaré a la nota de tall (11,514 a UAB i 10,390 a Lleida), i ja sé que encara he de fer la sele i no he acabat el curs de segon, però a primer vaig treure de mitjà un 7,8 i aquell any per problemes de salut m'han baixat les notes i no crec sacar nota que m'arribi el que desitjo a les PAU. On vull anar a parar: que faig ara? Vull dir, no és que tingui passions per moltes coses i suposo que és normal perquè no m'he llançat a fer coses durant la meva vida... de manera que només tenia una opció... i se m'ha anat.

Ja fa mesos que estic buscant o intentant pensar en altres carreres (com química o les mates que m'agraden molt) però sento que no seré capaç perquè encara que m'agradin no sóc un alumne molt intel·ligent, és més memorieta que una altra cosa.

Fer graus relacionats tampoc puc perquè necessitaria mudar-me i els meus pares no em deixen (millorem l'assumpte...).

Que m'aconselleu? I ha alguna manera de fer la carrera de veterinària sense arribar a la nota de tall que demanen?

 

P.D.: encara que no ho sembli per com he explicat les coses: mai em rendeixo jaja :').

Comentaris

carla.roca

Hola, anamome210!

Ens encanta aquest esperit de no rendir-se mai! I, recorda, ETS intel·ligent! Quan, d'aquí a uns anys, miris enrere i vegis tot el que has aconseguit a base d'esforç i d'aplicar-te, t'adonaràs que ets més llesta del que et sembla. De fet, creure més en tu mateixa t'ajudarà molt en tot aquest procés. Et proposes metes altes i estàs disposada a fer el que sigui per aconseguir-les, així que vals, i MOLT!

Sobre el teu cas, creiem que el fet de no rendir-te és molt important. Si acabes amb un bon batxillerat i t'esforces moltíssim a la Selectivitat, potser podries arribar a aconseguir-ho. No descartis mai aquesta opció! Només fes-ho en cas que, finalment, la nota no sigui suficient. Llavors, nosaltres sí que et recomanem que triïs graus similars a la Preinscripció Universitària.

Moltes universitats ofereixen el grau en Biologia, entre elles, la UAB (10,760). Així que, si ja pensaves estudiar en aquesta universitat i no era un problema per la llunyania, podria ser una opció. Començar un grau relacionat i llavors intentar canviar-te a Veterinària és un recurs que fan servir molts estudiants! Però potser et sorprens i t'acaba encantant aquest estudi. De fet, també és una formació sobre la vida animal, sobre els ecosistemes, el medi ambient i molt més!

Si graus com els de Química o Matemàtiques ja no et criden l'atenció d'entrada, no et recomanem que els incloguis a la Preinscripció Universitària. Potser podries afegir-ne més de la branca de biociències, com Biotecnologia, Genètica o Biologia Ambiental.

Esperem haver pogut ajudar-te una mica :)

Gràcies per escriure'ns i molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals