Preguntes i Respostes

M’agraden moltes cosses pero no m’apasiona cap tant com per llençar-me

Comentaris

1

Hola! Escric perque tinc molt dubtes i he fet milers de tests, he anat a moltes xerrades informatives, etc pero continuo sense orientar-me.
Vaig fer el Batx d'arts escèniques, perque tot i agradar-me les ciències de la salut, tenia por en fer el batx científic per la física, la química i les matemàtiques (mai se m'han donat bé) i el veia molt difícil.
Un cop finalitzat, vaig fer sele per provar, pero com continuava sense saber que continuar estudiant, em vaig apuntar a un cicle superior de nutrició i dietètica perque sabia que les ciences de la salut m'agradaven.
Ja he acabat el cicle, m'ha anat bé, cal afegir que no ha estat un cicle amb un nivell molt alt, i he tret un 9 de mitja. Ara em toca fer preferències de carrera i universitats i encara a aquestes alçades no tinc els meus gustos clars, no tinc una vocació que em fagi moure cel i terra, m'agraden moltes cosses pero no m'apasiona cap tant com per llençar-me.
He pensat en fer infermeria, pero tinc molta por perque en teoria cal tenir devoció i les cosses molt clares i jo no sento aquesta passió, però em crida l'atenció.
Em fa molta por (sobretot) pel nivell dels alumnes que vinguin del científic, pel nivell de la carrera envers les matemàtiques, química, física... jo no les toco des de 3r de ESO, i ni llavors les entenia.
La meva crida, doncs, es consultar-te a tu, que en penses sobre la meva situació. Sobre si penses que hi ha massa matèria difícil per a mi, nivells molt alts, contingut al qual no estaré preparada...
Afegeixo també, que no he vist mai ferides molt grans, i no se com podría reaccionar, el problema es que només se sap un cop es veuen, i per aquelles altures jo ja hauría gastat un dineral i a més perdría un any...
Tant de bò que em puguis informar una mica. De veritat que estic molt perduda...
Gràcies!!

Comentaris

Redaccio

Hola, Judit.

Ens hem posat en contacte amb l’Alba Guadalupe, una estudiant de 3r d’Infermeria, que respon personalment la teva pregunta:

“Hola! Pel que llegeixo, comentes que la química i les matemàtiques són les coses que més por et fan de la carrera. Deixa’m dir-te que jo també era nul·la en aquestes matèries, però la química de la carrera no va més enllà de la que crec que hauràs fet al cicle de Nutrició! L’assignatura que jo he fet a la UVic es diu bioquímica i va sobre les reaccions metabòliques del cos humà. No és molt complicada i, amb tutories i recolzament dels professors, si et costa, l’aprovaràs segur!

Per altra banda, comentes que no tens vocació per aquesta professió, però que és una carrera que t’agradaria fer. La Infermeria té una gran part de vocació, ja que, hi ha coses de la nostra feina i dia a dia que no s’aprenen al Grau. Però, a la vegada, conec molts companys i companyes que tenien clara la carrera i llavors l’han deixat o al revés, que, com tu, no ho tenien molt clar i al final s’han acabat enamorant de la professió.

El meu consell seria que ho intentis i així veuràs de què va la carrera i si et veus capaç de fer aquesta feina. Lo bo de la universitat és que quan aprenem les tècniques, aquestes són molt reals i, a més, a la meva uni amb el nou pla d’estudis es fan pràctiques en hospitals des del primer curs.

Molts ànims i espero haver-te ajudat en alguna cosa!”

Si tens cap més dubte, aquí t’esperem per resoldre’l.

Gràcies i molta sort 🙂

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals