Preguntes i Respostes

Matrícula de la universitat

Comentaris

3

Bones,

Tinc uns quants dubtes respecte la matrícula de la universitat. Vull anar a la Pompeu i a la pàgina em diu que si sóc estudiant assignada a la primera referència o entre la segona y la vuitena i he fet el tràmit d'assignació definitiva hauria d'anar entre el 12 i el 16 de juliol (no sé que és això de les preferències o l'assignació definitiva). També voldria saber si a la matrícula no s'ha de fer res per internet, és a dir com a les PAU, si solament és portar la documentació on indiquen i ja està.

Agrairia que m'ho expliquessiu.

Gràcies

Comentaris

carla.roca

Hola!

És normal que no ho entenguis, és un procés una mica complicat la primera vegada :)

 • "Assignacions de places" fa referència als dies en els quals es publica a AccésUniversitat a quin grau i universitat has accedit. Hi ha diverses assignacions perquè si a la primera publicació t'han assignat entre la 2a i 8a opció, puguis tenir més oportunitats de millorar la plaça. Per exemple, imagina't que surt la 1a assignació i t'han assignat a la teva 3a preferència. Si esperes uns dies, hi ha la possibilitat que arribis a la 2a o fins i tot a la 1a!
 • Estar assignat/da en 1a preferència vol dir que has entrat a la teva primera opció del llistat de graus i universitats que has d'omplir a la Preinscripció Universitària. Si et passa això el dia 11 de juliol, que és quan es publica la 1a assignació de places, s'ha acabat el procés de Preinscripció perquè has arribat a la plaça que més desitjaves. Per tant, t'hauràs de matricular a les dates que digui la universitat per a persones assignades en 1a preferència.
 • Si esperes a la 2a assignació per veure si millores i t'assignen a una de les opcions que has situat entre la 2a i 8a casella i decideixes no esperar més i acceptar-la, hauràs de clicar un botó que diu "Assignació definitiva" i matricular-te en les dates pertinents.
 • Per més informació sobre com i on es fa la matrícula, t'aconsellem que esperis a l'assignació i, un cop sàpigues a quina uni has entrat, t'hi posis en contacte!

Molta sort :)

hajartalbi3

Per una banda ho he entès. A veure, vull fer el grau de traducció a la pompeu, i la nota de tall és 7.5 i jo de nota de sele tinc 7.14. Tinc aquest grau com a 1a preferència, en la segona tinc un doble grau de traducció amb llengües aplicades a la mateixa universitat que demana un 6.7, és a dir que en aquest "entro". La 1a assignació surt l'11 de juliol, hauria de deixar l'ordre de les preferències així per si la nota de tall baixa i pugui entrar-hi a la primera preferència? I quants dies hauria d'esperar per veure si ha hagut algún canvi en la nota de tall? I si en el cas de que la nota de la primera preferència no baixés, podré entrar en la segona per molt que no hagi clicat al botó d'assignació definitiva l'11 de juliol? Quan surt la segona assignació? Clicar al botó en la segona assignació fa que tingui menys possibiltiats d'entrar-hi per manca de places? Ho sento però es que tinc molts dubtes , i no sé si m'explicat correctament.

carla.roca

Hola!

Intentarem respondre ordenadament tot el que ens has demanat:

 1. La 1a assignació surt l'11 de juliol i la 2a assignació el 24 de juliol
 2. Sí, deixa l'ordre com el tens, ja que podria ser que la nota de tall baixés una mica i que accedissis a la teva primera opció. Potser no passarà a la 1a assignació de places, però podria passar a la 2a o a les reassignacions, que s'allarguen fins al 26 de setembre.
 3. Si hi accedeixes en la 1a assignació, com que el portal entendrà que t'han donat la plaça que més esperaves, el teu procés de Preinscripció haurà finalitzat i ja podràs matricular-te a la universitat en les dates que et digui el centre.
 4. Si en la 1a assignació t'assignen una universitat que has situat entre la 2a i la 8a opció però no t'agrada i vols esperar a veure si millores, pots esperar fins a la 2a assignació sense fer cap tràmit i no perdràs la plaça!
 5. Si arriba la 2a assignació i, millori o no la teva plaça, decideixes que ja t'està bé, has d'activar el tràmit d"assignació definitiva" i matricular-te a la universitat en les dates que et digui el centre.
 6. Si no estàs d'acord amb la 2a reassignació i vols esperar a les reassignacions de places, hauràs de matricular-te de la plaça assignada per no perdre-la i activar el tràmit "Continuar en el procés de reassignació de places"
 7. Si esperes a les reassignacions i, finalment, en alguna d'elles, t'assignen a una plaça que t'agrada més, podràs canviar d'universitat fent una nova matrícula a l'altre centre.

Si encara tens dubtes, pots trucar al 938 816 177 i demanar per la Carla de Preparats. T'ho tornaré a explicar encantada :)

Bona sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals