Preguntes i Respostes

No sé què estudiar

Comentaris

1

Hola!

Sóc estudiant de segon de batxillerat humanístic i no m'agrada cap de les assignatures específiques de la meva modalitat. Estic molt desmotivada, estudio sense ganes i passant-ho malament. Estic treient notes baixes i no perquè no estudii, sinó perquè no m'agrada res del que estic estudiant. No obstant, tinc l'objectiu de treure'm batxillerat però no sé que fer de cara a universitat.

Què faig?

Comentaris

carla.roca

Hola, marrvalencia03!

Abans de res, que sàpigues que el sentiment que tens és molt normal! Tens una edat en la qual costa saber què t'agrada realment i, moltes vegades, la pressió d'escollir un estudi just després del batxillerat no ajuda a prendre decisions gaire meditades...

A banda de saber que no t'agraden les assignatures de caràcter humanístic, t'has plantejat si t'interessen altres àmbits? Per exemple, quan parles amb estudiants d'altres batxillerats, t'interessa allò que fan? Tens algun hobby que gaudeixes molt i al qual t'agradaria dedicar-te? Si no penses en estudis, però sí en professions que coneixes, n'hi ha alguna que et cridi l'atenció?

Si no has pogut respondre cap d'aquestes preguntes, potser et podries plantejar fer un "any sabàtic". Amb això no volem dir un any de no fer res ;), sinó d'agafar experiència professional treballant, marxar a l'estranger a aprendre idiomes o fer pràctiques en una empresa (si la Covid-19 ho permet), etc. Moltes vegades, estar en contacte amb el món laboral o altres realitats és la millor forma de saber què vols fer en un futur. Òbviament, no començar la universitat l'any que ve és una opció que hauries de comentar amb la teva família, però podria ser una solució per sortir d'aquesta nebulosa.

Esperem que et serveixi la nostra resposta.

Ànims i sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
5 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.