Preguntes i Respostes

Orientació per entrar a la carrera que vull amb el batxi incorrecte

Comentaris

1

Hola!

Escric perquè necessito orientació urgent! Sempre he sapigut que el que realment volia estudiar era psicologia. Total, que a 4t de la ESO vaig escollir les optatives del batxillerat científic (el més òptim per entrar a psicologia) i em vaig ensortir bastant bé, però vaig veure que tant biología com mates no eren asignatures que m’apassionessin (no m’agradaven gens, sóc molt més social que científica). En aquella època també em replantejava fer Dret i vaig acabar fent el batxillerat humanístic. El cas es que mai he abandonat la idea de fer psicologia i amb els anys m’he adonat que no gaudiria gens fent la carrera de dret ni traballant d’advocat, que la meva vertadera vocació és de psicòloga. 

Realment quan vaig prendre la fatal decisió de ficar-me a l’humanístic no pensava que les ponderacions eren tan importants per entrar a psicologia, i ara em trobo que, com només em pondera Història de la filòsofia 0,1 a la sele per entrar a psico, haig de treure unas notazas a la selectivitat (segons els meus càlculs amb la meva mitjana de batxi 7,25 hauria de treure a la sele tot 8s i dos 9s per arribar a la nota de tall de psicologia de la UAB o UB, un 8,4 aprox.). M’estic preparant a tope la sele, vaig a una academia fins i tot per intentar arribar a la nota.

Llavors, el que demanaria és una mica d’orientació en quant a opcions si no arribo al 8,4. M’explico, me replantejat varies opcions però tinc dubtes de totes elles:

1. Entrar a una Universitat privada només el primer any (m’ho puc permetre) i després demanar el canvi a la UAB.

DUBTE:

- Quina possibilitat hi ha de que em concedeixin el canvi i que hauria de fer per aconseguir-ho?

2. Entrar a una pública amb la nota de tall més baixa que la UAB i la UB però aue en pilli molt lluny de casa el primer any i després demanar el canvi a la UAB.

DUBTE:

- El mateix de l’opció anterior.

3. Fer un any “sabàtic” i preparar-me pel meu compte (sense estar adcrita a cap centre) les 2 matèries específiques que em ponderen per psicologia 0,2 (bio i mates) o només 1 d’elles, i examinar-me tot seguit només d’aquestes dues a la selectivitat del juny de 2021.

DUBTE:

- Tinc entés que les notes de la sele de la fase troncal se’m guarden per tota la vida, que la específica del meu batxillerat (llatí) també, y que les específiques que ponderen es guarden per 2 anys. 
Llavors, si repetís la sele l’any que ve (2021), em calcularien la nota de tall amb les notes de la sele d’aquest any + les específiques que em preparés pel meu compte (mates i/o bio) y no hauria de tornar a repetir tota la selectivitat, oi?

- Inscribint-me a la sele només per presentar-me a dues específiques em surt al mateix preu que fer-la sencera (troncals etc)? Quins tràmits hauria de seguir?

Ja està! No us dono més la xapa! Les opcions no estan per ordre de preferència ni molt menys només em replantejo aquestes, si teniu altres propostes estaria encantada d’escoltar-les. L’única que sí que descarto és fer un CFGS perquè sóc bastant impacient i penso que amb un Cicle no trobaria la suficient motivació i no estaría contenta. Penso en alternatives ja orientades cap a la carrera de psicologia que realment és el que m’apassiona.

Moltíssimes gràcies per la vostra atenció!

Espero resposta,

Sònia

Comentaris

carla.roca

Hola, Sònia!

Abans de res, sabem que tens dubtes, però felicitats per haver fet tanta recerca i tenir tota aquesta informació a les teves mans. Vas un pas per endavant! :)

Responem els teus dubtes doncs:

  1. Volem animar-te a no pensar que el batxillerat humanístic ha sigut una decisió fatal! És cert que la taula de noves ponderacions s'ha reduït molt a assignatures científiques per accedir a aquest grau, però també has de pensar que la formació que has rebut durant dos anys serà molt important: tingues en compte que els coneixements humanístics són essencials per tractar els pacients des d'una perspectiva sociocultural. Sempre hi ha dues cares de la moneda!
  2. Valorar accedir a una universitat pública o privada i canviar de centre al segon curs és una opció, però t'avancem que no és 100% garantida. I és que cada universitat ofereix una sèrie de places per "trasllat d'expedient" cada curs, i solen ser poques. Per tant, només se'n podran beneficiar les persones amb millor nota d'accés. Tot i això, és una opció a tenir en compte i el que hauràs de fer és posar-te en contacte amb la UAB o qualsevol altre uni on consideris canviar-te i demanar quin és el termini per fer el trasllat i quina documentació has d'entregar. Et recomanem fer-ho tan aviat com comencis el primer curs de Psicologia.
    1. Ara bé, també volem explicar-te que coneixem moltíssims casos d'estudiants que van aplicar aquesta estratègia però els va acabar encantant la uni on estaven realitzant el primer curs i s'ho van quedar! Intenta mantenir la ment oberta i gaudir del moment!
  3. Fer un any sabàtic és una bona opció, sobretot si l'aprofites per a altres coses, com aprendre un idioma estranger, treballar, fer pràctiques en una empresa, viatjar... Això sí, creiem que, ja que tens tan clar què vols estudiar, aprofitaries millor el temps si accedeixes al grau en una altra universitat i intentes canviar al segon curs.
  4. Com bé dius, les notes de la Fase General de la Selectivitat són vàlides tota la vida i, en canvi, les de la Fase Específica només són vàlides durant dos anys. Si repeteixes assignatures de l'Específica l'any que ve, no hauràs de repetir les de la General!
  5. El preu de cada examen de la Fase Específica és de 12 € i només hauries de matricular les assignatures que vulguis fer. Per tant, no hauries de pagar res més. T'hi hauràs d'inscriure durant les dates de matrícula de Selectivitat del curs vinent, que encara no coneixem!

Esperem haver pogut resoldre tots els teus dubtes!

Sort i cuida't molt!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals